A banda de l'anglès, cada cop prenen més força altres idiomes com el xinès.
A banda de l'anglès, cada cop prenen més força altres idiomes com el xinès.
Barcelona

Els espanyols són els europeus amb el nivell d'anglès més baix

Espanya és el país europeu amb un nivell d'anglès més baix, segons un estudi que l'empresa EF, Education First, ha fet en 44 països per mesurar el coneixement que la població té d'aquesta llengua. EF ha valorat els resultats del test de nivell que han fet més de dos milions d'alumnes de les seves acadèmies arreu del món. Els primers llocs de la llista són per a 8 països europeus, encapçalats per Noruega, Holanda, Dinamarca, Suècia i Finlàndia. Espanya se situa a la cua del vell continent, just al darrere d'Itàlia.

Actualitzat
Només Rússia i Turquia han registrat pitjors resultats que Espanya, superada també per Eslovàquia, Hongria, la República Txeca, França, Portugal, Suïssa i Polònia, que tenen un nivell mitjà. Els països nòrdics i Holanda tenen un nivell molt alt. Els segueixen Àustria, Bèlgica i Alemanya amb un nivell alt.

El director general d'EF a Espanya, Eduardo Rubio, justifica el resultat per la força del castellà. "Possiblement el fet que el castellà sigui un idioma que té una gran acceptació internacional, que sigui un dels tres idiomes més parlats del món, ha creat una necessitat menor de parlar una segona llengua. D'altra banda, sense dubte la inversió educativa ha millorat molt, però Espanya està a la cua de la inversió educativa".

Cada cop es comença a ensenyar anglès abans a les escoles espanyoles, però sembla que això no és suficient per elevar-ne el nivell. L'estudi adverteix que més important que l'edat és la qualitat dels professors, els materials, el mètodes didàctics i les hores dedicades a l'idioma.

Per elevar el nivell d'anglès, l'estudi recomana que l'idioma s'imparteixi de forma obligatària a les escoles públiques a partir dels 12 anys i fomentar el seu enseyament en estudis postobligatoris i a la vida adulta. També cal donar prioritat a la comunicació en comptes de la perfecció gramatical i la memorització.

L'informe conclou que "un dels indicadors d'una cultura nacional amb un nivell alt d'anglès és tenir un cap d'estat capaç de comunciar-se en públic en aquesta llengua".

Fora d'Europa, Malàisia és l'únic país asiàtic amb un nivell molt alt d'anglès seguit d'altres territoris com Hong Kong, Corea del Sud i el Japó, amb un nivell mitjà. A l'Amèrica Llatina, només l'Argentina i Mèxic tenen un nivell mitjà.

Anar al contingut