Imatge dels alumnes, pares i veïns de la Pobleta de Bellveí concentrats a la plaça del poble com a mostra de protesta pel canvi de la parada del tra…
Imatge dels alumnes, pares i veïns de la Pobleta de Bellveí concentrats a la plaça del poble com a mostra de protesta pel canvi de la parada del transport escolar. Imatge del 13 de març del 2017. (horitzontal)

Els escolars de la Pobleta de Bellveí no van a col·legi com a protesta pel canvi d'ubicació de la parada de transport

Actualitzat

ACN La Pobleta de Bellveí.-Els veïns de la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà, s'han concentrat, aquest dilluns, a la plaça del poble com a mostra de protesta pel canvi d'ubicació de la parada de transport escolar. El vehicle sempre ha recollit els nens, per portar-los al col·legi de la Plana de Mont-ros, a la plaça del poble i aquest curs s'ha canviat la parada als afores, en un indret sense aixopluc. Tots els veïns del poble hi estan en desacord i per aquest motiu s'han concentrat a la plaça on els alumnes han esperat el vehicle i com que no ha aparegut no han anat a escola. Així actuaran fins que s'arribi a un acord amb el Consell Comarcal, responsable de les línies de transport escolar. En total són set els alumnes afectats per aquest canvi però ha estat tot el poble el que s'ha solidaritzat amb els pares afectats.

Mentre estaven amb negociacions amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà els pares han portat els nens a la nova parada del poble. En veure que no hi havia voluntat d'arribar a un acord ja van comunicar al Consell Comarcal que si el transport escolar no tornava a parar on sempre els escolars no anirien a escola i els van informar que aquest dilluns els alumnes esperarien a la plaça, la parada de tota la vida.Els veïns no entenen aquest canvi d'ubicació i lamenten la manca de flexibilitat del Consell Comarcal i del taxista.Amb la nova ubicació de la parada de transport escolar els alumnes, en dies de pluja o neu, no tenen cap tipus d'aixopluc, cosa que a la plaça sí. Els veïns argumenten que la plaça és prou gran i permet a la furgoneta del transport escolar poder efectuar maniobres sense problema.

Anar al contingut