Pequín

Els escarabats, plat típic de la gastronomia xinesa i... font de salut?

Els xinesos estan acostumats a menjar tot tipus d'insectes, des d'aranyes fins a escarabats. Però els experts alerten que hi poden haver efectes no desitjats en usos medicinals

RedaccióActualitzat

La cuina xinesa és coneguda per ser totalment diferent a les occidentals o, fins i tot, a les de països veïns com el Japó. Els xinesos mengen tota mena d'animals, també insectes i rèptils domèstics de dues, quatre, vuit o cent potes.

Crus o cuinats, aquests plats, que sovint es venen als mercats de carrer, són tota una atracció per als turistes. Pels locals, però, són tota una delícia. Els escorpins, les paneroles, les aranyes, els cucs o els escarabats es mengen i són molt apreciats en el camp de la medicina.

Insectes llestos per menjar en un mercat de carrer de Pequín, a la Xina


I on hi ha demanda, hi ha oferta. Li Bingcai és propietari d'un magatzem on conserva milions de paneroles, el típic escarabat domèstic que després posarà a la venda. Les alimenta a base d'una barreja de blat de moro i pells de fruita i verdura.

"Quan les persones mengen escarabats, absorbeixen els seus efectes beneficiosos, que ajuden a restaurar l'equilibri del cos. El seu cos sencer és un tresor,  fins i tot les femtes. Van bé per a la gola irritada, les úlceres, per als problemes gàstrics. Els beneficis són clars."

 


Alguns especialistes adverteixen que l'ús d'insectes en la medicina està poc regulat i pot tenir efectes no desitjats. Tot i això, Li està convençut que cal traslladar a la dieta els beneficis per a la salut que diu que aporten aquests escarabats.

Luo Gaofe és client d'un restaurant que ofereix les paneroles que té el Li al seu magatzem:

"És la primera vegada que menjo paneroles. Solia matar tots els escarabats que veia per casa. Però penso que això és deliciós."

 

Luo Gaofe, client


El Fu Yougiang és xef i no veu cap inconvenient a consumir aquests insectes:

"Aquestes paneroles són de granja, no són salvatges, i per tant, no hi ha cap bacteri. Un cop cuinades a màxima temperatura, són fragants i cruixents."

 

Fu Yougiang, xef

Un plat preparat amb insectes domèstics


En definitiva, per a moltes persones, aquestes cuques són repugnantment fastigoses. Pels xinesos, però, formen part de la seva cultura culinària i sovint les mengen encara vives.

ARXIVAT A:
GastronomiaXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut