Els envasos de plàstic d'un sol ús, prohibits a les dependències de la Generalitat

Els envasos de plàstic d'un sol ús, prohibits a les dependències de la Generalitat

Els envasos de plàstic d'un sol ús, prohibits a les dependències de la Generalitat

Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient
Es prohibiran les ampolles de plàstic a les dependències de la Generalitat i organismes públics

Es prohibiran les ampolles de plàstic a les dependències de la Generalitat i organismes públics

La Generalitat prohibirà els estris de plàstic d'un sol ús a les dependències de la institució, en els ens públics relacionats i en els seus actes públics i de difusió. Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Calvet portarà aquesta proposta al consell executiu i servirà per prohibir el plàstic d'un sol ús en ampolles, coberts, plats, vasos i palets per remoure begudes, i serà substituït per elements reutilitzables o fabricats amb materials compostables, vidre, paper o fusta.

Notícia relacionada: Plats, gots i coberts de plàstic d'un sol ús, prohibits a partir del 2020

Aquesta prohibició s'aplicarà als departaments i ens del sector públic de la Generalitat, tant en els productes d'ús intern com en els utilitzats en actes públics i actuacions de difusió, segons el conseller.

Per aconseguir aquest objectiu, els òrgans de contractació especificaran la prohibició durant l'execució dels contractes en els plecs de contractació de serveis de màquines expenedores, servei d'àpats i restauració, i definiran sistemes de distribució alternatius.

 

Els contractes actualment vigents es podran modificar quan les previsions contractuals o legals ho permetin i es tramitaran les corresponents modificacions, segons han informat.

A més, els departaments i ens de la Generalitat hauran de posar a disposició de les persones treballadores fonts d'aigua potable als centres de treball.

Notícia relacionada: Obren en un súper d'Amsterdam el primer passadís de productes lliures de plàstic

Calvet ha fet aquest anunci durant el lliurament del Premi Medi Ambient 2018, el Dia Mundial del Medi Ambient, el lema anual del qual és "Un planeta sense contaminació per plàstics", i ha reafirmat el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Es calcula que al fons del Mediterrani hi ha uns 250.000 milions de petites peces de plàstic i 500 tones addicionals de residus de plàstic flotant a la superfície. Segons les estimacions de l'ONU, l'any 2050 hi haurà més bosses que peixos als oceans.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha confirmat aquesta proposta en l'acte de lliurament del Premi Medi Ambient i ha subratllat que "Catalunya ha fet seus aquests objectius".

ARXIVAT A:
Medi ambient Ecologia

NOTÍCIES RELACIONADES