Barcelona

Els enginyers de Camins rebutgen el transvasament del Segre

El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya s'ha afegit a les veus contràries a transvasar aigua del Segre al Llobregat per la galeria de serveis del túnel del Cadí. El col·lectiu ha avertit que "no és la millor opció" ni des del punt de vist econòmic ni des de l'òptica ambiental. Els enginyers s'oposen a captar aigua de les capçaleres, amb l'argument que té més impacte ambiental. També asseguren que és més senzill, en la qüestió de les infraestructures, aprofitar el sistema d'aigües de Tarragona, que s'alimenta pel minitransvasament de l'Ebre.

Actualitzat
El Col·legi d'Enginyers reclama un pacte "social i polític" per fer front a la sequera perquè "no és puntual, sinó estructural". L'entitat creu que "no es pot descartar, a priori, cap opció" per pal·liar la manca de pluges, però també recorda que, si la situació actual perdura, la producció de la futura dessalinitzadora del Prat de Llobregat -seixanta hectòmetres cúbics a l'any- serà "insuficient".

Els enginyers es decanten per la connexió de l'àrea metropolitana de Barcelona i els sistemes de subministarment de Tarragona que, al seu torn, s'alimenten de l'Ebre amb l'anomenat "minitransvasament". És la millor alternativa, diuen, perquè requereix "una infraestructura menor".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut