Girona

Els empresaris reclamen reestructurar la funció pública, "que alenteix la marxa de Catalunya"

Foment del Treball ha demanat una reestructuració a fons de la funció pública. Ras i curt, el president de la patronal catalana, Joan Rosell, ha criticat la gran bossa de funcionariat que arrossega l'administració pública. Són paraules pronunciades durant la primera cimera de reivindicació empresarial celebrada a Girona. El diagnòstic el comparteixen la resta de patronals territorials, que consideren que Catalunya perd pistonada. També el president de la Fepimer, Eusebi Cima, ha demanat més inversió en educació per poder fer un salt tecnològic en el futur.

Actualitzat
Cita empresarial aquest dijous a Girona dedicada a posar sobre la taula els grans mals als quals ha de fer front el sector i a desgranar les seves reivindicacions. Demandes que, al seu parer, són necessàries per evitar que es freni la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes. La cita va reunir els presidents de les patronals gironina, FOEG; tarragonina, CEPTA; lleidatana, COELL, i la terrassenca CECOT, agrupades sota el paraigua de Foment del Treball, així com la catalana Fepime-Catalunya.

Entre les demandes: més infraestructures, tant viàries com energètiques, reformular el paper de la universitat, reduir la paperassa i la hiperregulació amb què s'estreny l'empresariat, i establir un pacte contra l'absentisme laboral. Entre totes elles, però, va destacar la crítica que va llançar el president de Foment del Treball, Joan Rosell, contra la funció pública.

Rosell va reclamar que es porti a terme una "reestructuració" a fons del funcionariat, semblant a les que s'han fet en àmbits empresarials com la metal·lúrgica o el tèxtil. Al seu parer, la "tecnoestructura" amb què es troba ancorada l'administració frena molts cops la seva funció. I els partits polítics –va dir- no hi posen remei. Rosell va afegir, contundent, que "actualment, a l'Estat hi ha 150.000 funcionaris que no fan res" i va reclamar menys funcionaris i més ben pagats.

Autocrítica diària


El fòrum gironí també es va convertir en l'espai escollit per Joan Rosell per contestar el document del Cercle d'Economia en què es demanava als empresaris catalans menys victimisme i més ambició. El president de Foment del Treball va reiterar que els empresaris no van de víctimes quan reclamen més inversió per a Catalunya i va assegurar que fan autocrítica diàriament. Rosell va afegir que no volen subvencions, però tampoc impediments.

La polèmica arrenca d'un document presentat per Foment del Treball en el qual es presentaven xifres sobre el desequilibri que hi ha a Catalunya respecte a la resta de comunitats autònomes de l'Estat pel que fa a la inversió. L'informe alertava que Catalunya havia rebut un 28% menys d'inversió que no pas Madrid.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut