Girona

Els empresaris gironins aprofiten la presència del rei per exigir solucions al dèficit d'infraestructures

El dèficit d'infraestructures ja ha arribat a les oïdes del rei Joan Carles. Els empresaris gironins han aprofitat la presència del monarca a la ciutat per exigir solucions al problema. El rei ha visitat Girona després de trenta anys i, a més d'assistir a la Nit de l'Empresari, ha inaugurat el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. El president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona ha reclamat un "pacte d'urgència" entre la Generalitat i el govern espanyol per superar les mancances d'infraestructures de les comarques gironines.

Actualitzat
La patronal gironina FOEG ha exigit davant del rei Joan Carles I un acord entre administracions per resoldre el dèficit d'infraestructures a la demarcació. El monarca, que no ha promès res, ha destacat en el seu discurs l'empenta dels empresaris gironins i ha afegit que s'ha d'estar orgullosos de la diversitat. Prèviament, el rei havia inaugurat el Parc Científic i Tecnològic de Girona.

Protestes al carrer

La visita del rei no ha agradat a tots els gironins: durant el sopar de celebració dels 20 anys de la FOEG, unes 400 persones s'han manifestat contra la seva presència i han cremat fotografies de la família reial. Els manifestants han intentat accedir al pavelló de Fontajau, on el monarca assistia a la trobada empresarial, encara que un nombrós cordó policial els ha frenat l'entrada.

La marxa, convocada pels grups de l'esquerra independentista, s'ha congregat davant de l'Ajuntament de Girona, on han llegit un manifest que carregava contra una "monarquia il·legítima restaurada per un dictador" i destacava que la figura del monarca "és símbol però també part activa de l'ofec nacional dels catalans". També han criticat que "un personatge que no té cap vincle amb el món acadèmic, amb la ciutat, amb el país ni amb nosaltres" inauguri el Parc Científic i Tecnològic de la ciutat.

En acabar la lectura, han abocat un líquid inflamable i han cremat quatre fotografies, tres del rei i una dels dos monarques. Posteriorment, la manifestació, encapçalada per dues pancartes contra els Borbons, ha tallat diversos carrers cèntrics de Girona fins a un dels ponts que dóna accés al pavelló de Fontajau. Els Mossos d'Esquadra han impedit el pas dels manifestants al recinte.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut