Els empresaris diuen que el permís retribuït s'ha improvisat i farà mal a l'economia
La cadena de muntatge de Seat a la planta de Martorell

Els empresaris diuen que el permís retribuït s'ha improvisat i farà mal a l'economia

Insisteixen que, si no s'aproven mesures i ajudes concretes per a les empreses, moltes estaran abocades a tancaments definitius

RedaccióActualitzat

Un cop aprovada la paralització de les activitats no essencials aquest diumenge, arriben les primeres opinions de sindicats i empresaris. Per una banda, els sindicats aplaudeixen l'ampliació de l'aturada econòmica, ja que consideren que ajudarà a salvar llocs de treball i evitarà més acomiadaments. Però els empresaris en fan una valoració negativa.

En primer lloc, qualifiquen la mesura d'improvisada en anunciar-se un dissabte per aplicar-se un dilluns.

Així ho ha destacat el president de la Patronal Catalana de la Petita i la Mitjana Empresa (PIMEC), Josep González, que acusa l'executiu espanyol d'improvisar i de ser poc responsable:

"Moltes empreses que tenen comades de camí, què faran si estan tancades? Em sembla increïble aquesta improvisació. Ho hem sabut dissabte a la tarda per començar dilluns."

Es queixa especialment que l'empresa hagi d'avançar el pagament de quinze dies de permís retribuït per cada treballador. Assegura que moltes no ho podran assumir:

"Posarà a prova moltes pimes i autònoms i ben segur que portarà a tancaments definitius."

En aquest sentit, González creu que hauria estat millor decretar dues setmanes de vacances i, la resta, fer-les a l'estiu.

Els empresaris també alerten que l'aturada pot portar a una crisi encara més profunda i tindrà un impacte sense precedents en l'economia, especialment en la indústria.

La patronal CEOE, la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials, ha advertit, en un comunicat, que es generarà "un enorme impacte sense precedents en l'economia espanyola, sobretot en sectors com l'industrial" i que pot tenir conseqüències per a tothom:

"Aquesta aturada pot portar a una crisi més profunda de l'economia que podria arribar a ser social."

Insisteixen que, si no s'aproven mesures i ajudes concretes per a les empreses, moltes estaran abocades a tancar definitivament.

David Garrof, secretari general de la patronal multisectorial CECOT, opina que "no s'està garantint prou bé i de forma prou clara la liquiditat de les empreses":

"El govern no està prenent les mesures per als autònoms, pel que fa a diferir el pagament de la Seguretat Social, ni utilitza la política fiscal com una eina per endarrerir, per exemple, els impostos i no haver-los de pagar ara el dia 20 d'abril."

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut