Imatge d'arxiu d'un comptador elèctric. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'un comptador elèctric. Reuters
Terrassa

Els empresaris catalans, indignats amb l'acord energètic entre el PNB i el PP

El president de la patronal catalana, Antoni Abad, afirma que és un "greuge" i reclama a l'executiu espanyol que estableixi un sistema tarifari únic

Actualitzat

Els empresaris catalans estan "indignats" amb l'acord energètic entre el PP i el PNB, que abarateix la tarifa elèctrica a les empreses que reben el subministrament elèctric de 25 a 30 quilovolts i que operen al País Basc. Per a la resta d'empreses ubicades en altres punts de l'Estat, la majoria a Catalunya, es mantindrà el preu actual.

Antoni Abad, president de la patronal Cecot, creu que es tracta d'una "discriminació que no té cap sentit ni des del punt de vista tècnic ni de l'equitat". Per Abad, és un "vestit a mida" que l'executiu de Mariano Rajoy ha fet a la formació basca per aconseguir aprovar els pressupostos generals de l'Estat:

Unes 3.200 empreses catalanes mitjanes i grans estan afectades per aquestes diferències tarifàries, que suposen un sobrecost en la factura elèctrica de fins a 200 milions d'euros anuals.

Diverses associacions empresarials han posat fil a l'agulla per exigir una tarifa unitària per a totes les empreses de l'Estat. Els empresaris han fet arribar una carta al president espanyol, Mariano Rajoy, i també han posat el cas en coneixement del síndic de greuges.
 

Abad ha recordat que l'any 2008 ja es va aprovar un acord que "castigava" el consum energètic que feien les empreses que treballen amb línies antigues i que reben el subministrament de 25 a 30 quilovolts. Empresaris catalans i bascos es van agrupar llavors per demanar que es revisés aquest sistema i hi hagués una igualació a millor preu entre totes les xarxes d'alta tensió de l'Estat. Ara, el sector català "s'ha quedat sol" perquè la plataforma s'ha trencat "fruit d'un pacte polític" per aprovar els pressupostos:

"Hem de procurar aportar competitivitat cap al teixit empresarial i per això el més lògic seria poder disposar d'unes tarifes unificades per a tot l'estat espanyol."

 

 

Anar al contingut