Dubai

Els Emirats Àrabs suspenen alguns serveis de Blackberry per ser "una amenaça per a la seguretat"

Els Emirats Àrabs Units han decidit suspendre alguns serveis dels aparells Blackberry a partir de l'octubre perquè els consideren una amenaça per a la seguretat. Mig milió d'usuaris es veuran afectats per aquesta limitació aplicada per l'organisme estatal de regulació de les telecomunicacions. Es restringiria l'ús de missatgeria instantània, correu electrònic i recerca per internet.

Actualitzat
El director general de l'organisme estatal de regulació de les telecomunicacions, Mohammed al-Ghanem, ha assegurat que "no és cap censura, sinó que es tracta d'una suspensió per la manca de conformitat amb la regulació de les telecomunicacions".

Les autoritats reguladores asseguren que serveis com el Blackberry Messenger permeten fer operacions fora de les fronteres sense cap control legal, posant en risc la seguretat.

La decisió no afectaria terminals similars de Nokia ni a l'iPhone d'Apple i la suspensió seria vigent fins que "es trobi una solució coherent amb les legislacions dels països", segons l'autoritat reguladora.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut