Pare Noel sortint de Rovaniemi (Reuters/Attila Cser)

Els efectes del turisme massiu arriben també a la Lapònia del Pare Noel

La presència de xinesos s'ha quadriplicat en els últims quatre anys i s'espera que es tripliqui la pròxima dècada

Actualitzat

Com cada any, milers de persones han assistit a la sortida del Pare Noel en trineu des de Rovaniemi, convertida des dels anys 80 en la seva residència oficial, al Cercle Polar Àrtic.

Són cada vegada més famílies, de tot el món, les que volen veure el Pare Noel i viatgen fins a la remota Lapònia finlandesa per les vacances d'hivern.

L'any passat, per exemple, es van contractar tres milions de nits d'hotel. En els últims quatre anys, el nombre de turistes xinesos s'ha quadruplicat i s'espera que es tripliqui la pròxima dècada després que Finnair, l'aerolínia nacional, hagi multiplicat la quantitat de vols entre Europa i Àsia.

 

 

Són molts reclams, a més del parc temàtic del Nadal, com explica la responsable de l'Oficina de Turisme de Rovaniemi, Sanna Kärkkäinen:

"Els turistes francesos s'estimen més els trineus amb gossos i passejades llargues, als britànics els interessen les motos de neu, i els asiàtics prefereixen les aurores boreals."

El "boom" turístic s'ha traduït en una taxa d'atur a Rovaniemi per sota del 10% al desembre, la millor dada en 30 anys, i uns ingressos de mil milions d'euros a tota la regió l'any passat.

 


Turisme ecològic

Les autoritats planegen fer pagar més taxes als visitants i desenvolupar un turisme més responsable amb el medi ambient per intentar limitar els efectes del canvi climàtic en una regió especialment sensible, que ja s'escalfa el doble de ràpid que la mitjana mundial.

Un dels principals afectats és el poble sami, que també ha alçat la veu contra un turisme massiu que espanta els rens i que ven una imatge estereotipada i ofensiva de la seva cultura.

ARXIVAT A:
NadalTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut