Barcelona

Els dos infermers del SEM que van atendre Quintana descarten que la lesió fos per bala de goma

El testimoni diu que un impacte d'aquestes característiques "deixa un cercle bombat cap a l'exterior" que Quintana no tenia

RedaccióActualitzat
Els dos infermers del Sistema d'Emergències Mèdiques que van atendre Ester Quintana a peu de carrer diuen que la lesió que tenia a l'ull no era per l'impacte d'una bala de goma. És la tercera sessió del judici per la lesió d'aquesta dona durant els aldarulls posteriors a la manifestació de la vaga general del 14 de novembre del 2012.

En aquest judici contra dos mossos, els dos infermers han explicat que l'aspecte que presentava la lesió de la dona no s'assembla a les altres ferides que havien vist anteriorment per efecte de l'impacte d'una bala de goma. Un dels infermers ha explicat concretament que un impacte d'aquestes característiques "deixa un cercle bombat cap a l'exterior" que Quintana no presentava, segons ha descrit.

La fiscalia demana dos anys de presó i quatre d'inhabilitació per a cadascun dels acusats, mentre que l'acusació particular els demana 9 anys, tant de presó com d'inhabilitació. La defensa dels dos mossos reconeix que Quintana va tenir la lesió durant l'actuació policial, però nega que la causessin els dos agents i que fos per una pilota de goma.

El judici va començar aquest dilluns amb el visionat d'una desena de vídeos de la manifestació que hi va haver al passeig de Gràcia el 14 de novembre de fa quatre anys, en què Ester Quintana va resultar ferida, i es va comprovar que en aquells moments no hi havia cap indici d'aldarulls.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut