Els dos hospitals construïts a la Xina en deu dies, a punt aquesta setmana
S'han construït per tractar les persones infectades amb el coronavirus
Els dos hospitals construïts a la Xina en deu dies, a punt aquesta setmana

Els dos hospitals construïts a la Xina en deu dies, a punt aquesta setmana

S'han construït per tractar les persones infectades amb el coronavirus

Xavier Duran Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ha calgut poc més d'una setmana per construir un nou hospital. Les obres del Huoshenshan, un centre pensat sobretot per fer front a la crisis sanitària provocada pel coronavirus, van començar el 24 de gener. Aquest dilluns 3 de febrer començarà a funcionar.

Aquest centre, situat al districte de Caidian, una àrea suburbana de Wuhan, ocupa 34.000 metres quadrats i tindrà 1.000 llits. Una mica més gran serà el Leishenshan, començat dos dies després i que entrarà en funcionament dimecres 5 de febrer: ocupa 75.000 metres quadrats i tindrà 1.500 llits. Es troba en el districte de Jiangxia.

Una visió accelerada de la construcció es pot veure a Youtube:


Aquesta rapidesa arquitectònica té un precedent a la Xina. I a l'origen també hi ha un coronavirus. El 2003, la Xina va construir l'hospital Xiaotangshan de Pequín en només 7 dies. Allà van tractar la setena part de tots els pacients que es van contagiar amb la SARS, síndrome respiratòria aguda greu.

I són els plànols d'aquest hospital els que han servit per construir el Huoshenshan, nom que literalment significa "muntanya del déu del foc". Per la seva banda, Leishenshan significa "muntanya del déu del tro".

Els dos hospitals construïts a la Xina en 10 dies, a punt la setmana vinent
L'hospital de Huoshenshan, durant la seva construcció (China Daily via Reuters)

 

Obres de reforma

Foc i tro donen idea de la rapidesa amb què s'ha executat tot, per bé que això ha impedit la lògica planificació i estudi acurat a partir de les necessitats de pacients, familiars, metges i resta de personal sanitari.

Pot semblar que aquests hospitals fets amb mòduls prefabricats tindran una vida efímera. Pensats per a una emergència, no es planteja que es mantinguin útils durant dècades.

Però el de Xiaotangshan encara s'aguanta dret, si bé ara s'hi han de fer obres a causa de l'envelliment de les instal·lacions. Els treballs han començat ara, en previsió que el coronavirus 2019-nCoV faci necessari disposar de les instal·lacions, disset anys després d'haver fet front a la SARS.

ARXIVAT A:
Coronavirus Xina Salut

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut