Els dos excursionistes rescatats al Puipedrós no hauran de pagar-ne les despeses
Un dels equips de bombers que van participar en el rescat
La Cerdanya

Els dos excursionistes perduts al Puigpedrós no hauran de pagar el rescat

Els veïns de Sabadell es van perdre a l'octubre i van ser localitzats dos dies després amb senyals d'hipotèrmia

RedaccióActualitzat

La parella d'excursionistes rescatats al Puigpedrós, a la Cerdanya, el 29 d'octubre passat, no hauran de pagar les despeses del salvament, ja que no van cometre cap imprudència, segons un informe fet pels Bombers de la Generalitat.

El Departament d'Interior ha decidit no expedientar l'home i la dona de Sabadell que van decidir sortir del refugi de Malniu per pujar al pic del Puigpedrós, tot i les males condiciones meteorològiques.

Els Bombers han conclòs que els excursionistes no van incomplir cap dels tres supòsits de la normativa: anaven amb el material adequat, portaven menjar i beure i van sol·licitar els serveis d'emergència quan realment es trobaven en perill.

Notícia relacionada: Rescats que passen factura: els vuit casos en què la Generalitat ha cobrat als afectats

La responsable del refugi, on s'allotjaven els veïns de Sabadell, els va avisar que no fessin cap excursió a la muntanya perquè les condicions meteorològiques no eren les més adequades. Tot i això, també han matisat que no hi havia cap cartell que indiqués que era una zona perillosa o prohibida.

 



Setanta persones implicades en el rescat

Després que els excursionistes aconseguissin trucar al telèfon d'emergències, per avisar que s'havien desorientat, es va iniciar un dispositiu de recerca format per un nombrós equip. Fins a 70 bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, membres de la policia francesa i dos helicòpters van participar-hi.

No és la primera vegada que la Generalitat es planteja expedientar pels rescats que ha fet. Des del 2009, la institució ha decidit cobrar-ne fins a vuit als afectats, dos dels quals es van pagar per tractar-se de falsos avisos.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraMedi ambient
Anar al contingut