Íñigo Errejón a l'assemblea de Més Madrid de dimecres passat (EFE)
Murcia

Els dos diputats de Podem a Múrcia es passen al partit d'Errejón

Equo Catalunya continuarà amb els comuns, encara que la formació dona suport a Més País

RedaccióActualitzat

Els números un i dos de Podem a Múrcia han decidit abandonar el partit i renunciar als escons a l'Assemblea de Múrcia. Óscar Urralburu, reconegut errejonista, i María Giménez, els dos únics diputats al Parlament regional, s'integraran al projecte Més País, que lidera Errejón, per encapçalar la nova formació a Múrcia.

Tots dos creuen que Podem hauria d'haver acceptat l'entrada al govern espanyol que els va oferir el PSOE. Des de Podem es considera que és un error dividir l'esquerra en un moment en què convé la unitat davant del bipartidisme.

Dimecres, l'exnúmero 2 de Podem ha formalitzat la candidatura de Més País a les eleccions del 10 de novembre. El portaveu de Més Madrid al Parlament regional va ser ratificat com a candidat a mà alçada, en una assemblea del partit. Al seu discurs, va dir que volen lluitar contra l'abstenció i que els possibles diputats estaran al servei d'un govern progressista.

 

El portaveu de Més Madrid, amb altres membres de la formació (EFE)

 

El partit d'Íñigo Errejón ha obert un escenari nou i va sumant adeptes. Els militants d'Equo també han aprovat una aliança amb Errejón, encara que el fundador, Juan López de Uralde es queda a Podem.

Equo Catalunya també es desmarca de la decisió de la militància i seguirà amb els comuns, amb qui han treballat des de la creació de l'espai, que defineixen com a verd transversal i de suma. Equo Catalunya considera un error greu que "no es respecti la singularitat territorial" impulsant un partit des de Madrid.

ARXIVAT A:
Unides PodemEleccions generals 2019-10NMés PaísÍñigo Errejón
Anar al contingut