Soldats nord-americans a l'Afganistan
Soldats nord-americans a l'Afganistan
Washington

Els documents secrets de Wikileaks sobre la guerra a l'Afganistan revelen la mort de 20.000 persones

Els 15.000 documents secrets sobre la guerra de l'Afganistan que té Wikileaks i que encara no ha publicat revelarien, entre altres coses, la mort de 20.000 persones. El fundador del web, Julian Assange, que difon informació confidencial, ha assegurat que té l'obligació i el deure de fer-ho.

Actualitzat
En una entrevista a una cadena sueca, Assange ha explicat que continuarà publicant documents secrets sobre l'evolució de la guerra a l'Afganistan perquè té un deute amb les persones que es poden beneficiar de la publicació. A més, ha afegit que endarrerir-ho podria impedir que mai es fes justícia.

D'aquesta manera, Wikileaks desobeeix la petició del Pentàgon, que la setmana passada demanava que s'evités la publicació d'aquest tipus de documents. Segons el Pentàgon, si aquesta informació s'arriba a fer pública Wikileaks cometrà una greu irresponsabilitat perquè certes informacions "podrien comprometre vides humanes".

De moment, Wikileaks ja ha dit que dels 15.000 documents que té sobre la guerra de l'Afganistan en publicarà aproximadament la meitat. El mes passat aquest web ja va publicar uns 70.000 documents en els quals es revelaven diversos aspectes de la gestió de la guerra, el tracte als civils i detalls sobre atacs comesos.
Anar al contingut