Catalunya

Els docents d'una seixantena d'escoles i instituts fan tancades nocturnes contra les retallades

Mestres i professors d'una seixantena d'escoles i instituts catalans s'han tancat aquest dimarts a la nit als centres educatius per protestar contra les retallades en educació que inclouen els pressupostos del 2012. La tancada s'ha fet amb el suport dels pares i dels alumnes, que s'han unit a les reivindicacions d'un ensenyament públic de qualitat. Les universitats també s'han sumat a la protesta.

RedaccióActualitzat
La comunitat educativa protesta contra les retallades en educació, en un últim intent per frenar l'aprovació, d'aquí poques hores, dels pressupostos de la Generalitat. Per això, aquest dimarts a la nit, mestres, professors i també pares i alumnes s'han tancat en una seixantena d'escoles i instituts, la majoria de la demarcació de Barcelona, però també en altres punts del territori.

Aquestes tancades tenen el suport dels sindicats majoritaris en el sector de l'educació i tindran continuïtat amb una protesta davant del Parlament. A més a més, durant la nit, la comunitat educativa ha aprofitat per debatre pròximes accions.

Les universitats s'hi afegeixen

Les universitats també s'han sumat a les reivindicacions i han expressat el seu malestar per la disminució de despesa en la universitat pública. A la Universitat de Lleida, la tancada té previst allargar-se fins al matí. A la Universitat de Girona han passat la nit en tendes de campanya. La presidenta del comitè d'empresa del personal d'administració i serveis laborals de la Universitat de Girona, Aurora Climent, demana poder negociar les retallades i que no s'actuï amb fets consumats. A la Universitat Autònoma de Barcelona, delegats sindicals i estudiants han acampat a l'edifici del rectorat.

Protesta matutina a la UAB

Després de la tancada, les protestes han continuat aquest matí a la UAB. Un centenar de professors han ocupat el Rectorat i han obligat a suspendre el consell de govern que s'havia de fer aquest matí i en el qual s'havia d'aprovar una retallada en personal per valor de 4 milions d'euros. Des del Rectorat, no s'han concretat els acomiadaments que això suposaria, però els sindicats ho xifren en 300 professional. El consell de govern es farà en una data que encara no s'ha concretat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut