Els "divendres socials" han suposat unes ajudes per valor de 920 milions d'euros

Les persones de més de 52 anys, les que cuiden persones dependents i els homes que demanin permís de paternitat són els més beneficiats, segons l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal

Actualitzat

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF)  ha xifrat les mesures aprovades via real decret-llei -els anomenats "divendres socials"-  en 920 milions d'euros.

En aquesta quantitat no hi ha els 515 milions d'euros previstos per la millora dels imports previstos en la Llei de la Dependència per a persones grans que necessiten ajuda. 

A més, l'organisme preveu que el dèficit públic arribi al 2,1% del PIB, vuit dècimes per sobre de l'objectiu oficial.

 

 

Les mesures que s'ha aprovat són el pagament de les cotitzacions dels cuidadors -315 milions- la recuperació del subsidi per persones de més de 52 anys -242 milions- l'augment del permís de paternitat a 8 setmanes -225 milions- i l'ingrés mínim vital, amb 138 milions.

A aquests 920 milions s'afegeix el cost de 588 milions de la revalorització aprovada de les pensions a l'IPC, la pujada de les mínimes i les no contributivas al 3%.

Per tant, el total de la despesa finalment aprovada arriba als 1.508 milions d'euros.

Comunitats Autònomes

L'Airef considera que les corporacions locals registraran un superàvit del 0,5% del PIB, el desfase de l'administració central serà de l '1% (cinc dècimes menys que l'any passat), mentre que les comunitats autònomes repetirien l'0,2% (l'objectiu és de l '0,1%) i la Seguretat Social tindrà un dèficit del 1,4%.

Sobre el comportament de les autonomies, l'organisme veu una "lleugera millora" i creu que una dotzena de comunitats té probabilitats de cumplir amb l'objectiu de l'0,1% de dèficit del 2019.

Catalunya, -una de les set CCAA amb els pressupostos prorrogats, apareix en el grup dels que cumpleixen.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut