Els discurs animalista de Joaquin Phoenix als Oscars: "Ens creiem el centre de l'univers"
Els discurs animalista de Joaquin Phoenix als Oscars: "Ens creiem el centre de l'univers"
Joaquin Phoenix, durant el seu discurs als Oscars (EFE/EPA/ETIENNE )

Els discurs animalista de Joaquin Phoenix als Oscars: "Ens creiem el centre de l'univers"

RedaccióActualitzat
TEMA:
Premis Oscars

Joaquin Phoenix ha estat un dels noms d'una gala dels Oscars que alguns han qualificat de descafeïnada. Vegà, activista pels drets dels animals i en contra del canvi climàtic, Phoenix, que ha lluït el mateix esmòquing que en totes les gales en què l'han premiat, ha recollit l'Oscar al millor actor amb un discurs emotiu.

Ha recordat les injustícies que afrontem com a societat, com a dones, negres o homosexuals:

"Tant si parlem de desigualtat de gènere com de racisme, de drets LGTBI, dels drets dels indígenes o dels animals, estem parlant de la lluita contra la injustícia."

Però també ha fet prendre consciència de la relació que tenim amb la natura i els animals.

"Ens hem desconnectat de la natura i molts de nosaltres tenim un punt de vista del món egocèntric. Pensem que som el centre de l'univers. Anem a la natura i en saquegem els recursos. Ens creiem amb el dret d'inseminar artificialment una vaca i, quan pareix, li robem el fill, malgrat els seus crits d'angoixa. Aleshores li traiem la llet que seria per al vedell i ens la posem al cafè o als cereals."


Confessa que ell mateix també ha estat egoista i cruel, però que ha canviat i ens esperona a ser valents i a atrevir-nos a ser millors:

"He estat un idiota, egoista i cruel, una persona amb qui era difícil treballar. Estic molt agraït a molts del que sou aquí per haver-me donat una segona oportunitat."


Ha acabat amb un record per al seu germà, River, mort quan tenia 23 anys.

"Quan tenia 17 anys, el meu germà va escriure aquesta cançó: corre cap a la salvació amb amor i la pau et seguirà."

 

 

Joaquin Phoenix és vegà des que tenia 3 anys. Ell i els seus germans se'n van fer quan van veure com mataven violentament uns peixos. Ha participat en diverses protestes animalistes i és el productor executiu de "The Animal People", un documental sobre els drets dels animals.

 

 

ARXIVAT A:
Premis Oscars Maltractament animal
Anar al contingut