Aula d'un institut plena d'adolescents
L'home passava droga als centres educatius i parcs del municipi
Barcelona

Els directors d'institut proposen la jornada intensiva i rebutgen els exàmens al setembre

Els directors d'institut públics de Secundària consideren que els nens passen massa hores als centres educatius i treuen poc profit del que se'ls ensenya. Per trencar amb això, els directors han proposat que s'implanti la jornada intensiva al màxim nombre possible d'instituts i han rebutjat que es tornin a fer exàmens al setembre.

Actualitzat
Els directors dels instituts públics de Secundària han proposat implantar la jornada intensiva a tots els centres educatius on sigui possible. En un estudi sobre com millorar l'ESO, els directors afirmen que amb el sistema actual, en què els estudiants passen gairebé tot el dia a l'escola o l'institut, els alumnes assumeixen que el que és important és ser al centre i no aprofitar el temps per apendre.

Els directors han plantejat al Departament d'Ensenyament que les hores lectives es concentrin al matí de manera que els alumnes que segueixin bé tinguin les tardes lliures per fer activitats complementàries i que els que tenen dificultats disposin de temps per al reforç extraescolar.

En el mateix estudi, els directors es pronuncien en contra de la recuperació dels exàmens de setembre i proposen que els alumnes amb matèries suspeses facin un treball de recuperació a l'estiu que haurien de presentar a l'inici del curs següent.
Anar al contingut