Els directors de Catalunya Ràdio i de TV3 declaren al jutjat 13

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona prorroga 18 mesos més la investigació sobre els preparatius del l'1 d'octubre. Una causa en què han declarat com a investigats el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; el de TV3, Vicent Sanchis, i la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà.

A tots tres, se'ls atribueix un presumpte delicte de desobediència. En el cas de Sanchis i Gordillo, per l'emissió de l'anunci institucional sobre el referèndum. Els dos han declarat durant una mitja hora. 

A la sortida del jutjat, el director de TV3 ha explicat que no va desobeir:

"Per emetre anuncis del referèndum, la meva experiència em diu que no vaig desobeir. Hi ha una citació i una sèrie de documents que t'indicaven el que havies de fer i el que no havies de fer i, com tot a la vida, són interpretables i jo interpreto això."

L'advocat de Saül Gordillo, Carles Monguilod, ha explicat que demanarà que se sobreseixi la causa:

"Tot el que fa referència a publicitat, sigui privada o institucional, no està dins de les competències del director de continguts, que és el càrrec que té el senyor Saül Gordillo. Malgrat que popularment diguin és el director de Catalunya Ràdio, té competències sobre tot, no és així."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut