Madrid

Els diputats votaran en veu alta la llei d'abdicació del rei Joan Carles

El Congrés està obligat a fer aquesta fórmula de votació perquè ho demanen dos grups parlamentaris, l'Esquerra Plural i el Mixt

RedaccióActualitzat

Cada diputat haurà de pronunciar-se en veu alta sobre la llei orgànica que estableix l'abdicació de Joan Carles I. La votació de dimecres, dia 11, al Congrés es farà a través de la crida individual de cada parlamentari, a petició de l'Esquerra Plural i del Grup Mixt. La cambra baixa està obligada a fer una votació pública dels diputats, un per un, si així ho demanen dos grups parlamentaris, com en aquest cas.

La petició conjunta al president del Congrés, Jesús Posada, de l'Esquerra Plural (Esquerra Unida-ICV, EUiA, CHA) i el Grup Mixt s'empara en l'article 85 del reglament de la cambra. Aquest article diu que "la votació serà pública per crida o secreta quan ho demanin dos grups parlamentaris o una cinquena part dels diputats o dels membres de la comissió", i afegeix que "en cap cas pot ser secreta la votació en els procediments legislatius o en aquells casos en què els acords hagin d'adoptar-se en funció del criteri de vot ponderat".

Segons l'Esquerra Plural, aquesta fórmula "és la més correcta per a una llei orgànica d'aquesta transcendència" ja que "no hi haurà dubtes ni interpretacions".

Des del PSOE, Ramón Jáuregui, portaveu del seu grup en la Comissió Constitucional, ha dit que amb aquest sistema té l'esperança que el vot dels diputats socialistes sigui unànime al voltant de la decisió que ha pres el PSOE" de donar suport a la llei, juntament amb el PP i UPyD. "No crec que hi hagi indisciplines", ha afirmat Jáuregui.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut