Els diputats de la CUP, ERC i JxCat han abandonat les comissions al Parlament
Els diputats de la CUP, ERC i JxCat han abandonat les comissions al Parlament

Els diputats de la CUP, ERC i JxCAT abandonen les comissions al Parlament

Actualitzat

Els diputats independentistes al Parlament han abandonat les comissions en què treballaven aquest dimecres, en protesta per les detencions dels alcaldes de Celrà i Verges. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller Damià Calvet tampoc no han comparegut a la comissió de Medi Ambient, prevista per aquest dimecres a la tarda per parlar d'ATLL.

 

 

 

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha condemnat les detencions i ha demanat que comparegui amb urgència la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, a la comissió d'Interior del Parlament, per donar explicacions per l'actuació de la Policia Nacional.

 

"Ens volen perseguir, va per nosaltres. I a nosaltres ens trobaran alçades."

 

 

Per Sirvent, la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional "actua igual que durant el franquisme".

El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Gerard Gómez del Moral, ha qualificat les detencions "d'absolutament inadmissibles" i demanen la compareixença del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

 

La diputada de JuntsxCat Gemma Geis ha justificat la protesta perquè no es poden "normalitzar aquestes situacions d'excepcionalitat i repressió".

 

La postura dels diputats de Catalunya en Comú Podem, CatECP, ha estat més ambigua. La diputada Susana Segovia ha expressat que, sense la presència dels membres de CUP, ERC i JuntsxCat, "les comissions no són possibles" però que, tot i que rebutgen les detencions, no veu "com hi ajuda suspendre l'activitat parlamentària".

Finalment, Segovia hi ha afegit que els comuns també demanen la compareixença del ministre d'Interior.

Els més contundents han estat els diputats de Ciutadans i del PP.


Carlos Carrizosa, de Cs, ha acusat els diputats independentistes de "ganduls".

 

 

Per la seva banda, el popular Santi Rodríguez ha fet èmfasi que a Espanya "no hi ha repressió":

 

Rebuig dels presidents de la Generalitat i el Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, també han expressat el seu rebuig a les detencions a través d'una piulada a Twitter. 

 

 

 

Les detencions han agafat Pere Aragonès com a president en funcions, de visita a l'empresa Nissan, des d'on ha dit que "aquestes detencions són injustificades, desproporcionades". 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la sortida de la presó del Catllar, on ha visitat Carme Forcadell, ha expressat el seu suport als alcaldes detinguts.

"El que és una anomalia absoluta que no es pot normalitzar és que la Policia Nacional, la seva Brigada d'Informació, faci detencions per iniciativa pròpia."

ARXIVAT A:
Procés catalàCUPERCJxCatUnides PodemCsPPPere AragonèsQuim TorraRoger TorrentAda ColauFernando Grande-Marlaska
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut