Un moment de la reunió de Puigdemont amb diputats de JxCat, aquest dimecres a Bèlgica (EFE)
Un moment de la reunió de Puigdemont amb diputats de JxCat, aquest dimecres a Bèlgica (EFE)
Barcelona

Els diputats de JxCat recorren al Constitucional el veto del Suprem a Sànchez

Els diputats de JxCat presenten un recurs d'empara contra la decisió de Llarena de no deixar que Sànchez vagi al debat d'investidura

Actualitzat

Tots els diputats de Junts per Catalunya han presentat un altre recurs al Tribunal Constitucional reclamant que s'alliberi Jordi Sànchez perquè pugui ser investit. En aquest recurs de 14 pàgines, els diputats de Junts per Catalunya manifesten al Constitucional que denegant la llibertat a Jordi Sànchez per assistir al Parlament per ser investit "es vulnera el dret més fonamental dels diputats individualment".

"Es vulnera el dret més fonamental dels diputats individualment de formar la seva voluntat parlamentària, a procedir a la votació o no del candidat a la investidura proposat pel president del Parlament."


Per això sol·liciten que s'anul·li l'acte del jutge Pablo Llarena que denegava la llibertat de Sánchez i "que se li concedeixi la llibertat o el permís necessari per poder assistir a l'acte d'investidura com a president".

"En conseqüència, que es reposi el dret fonamental violat i se li concedeixi la llibertat o el permís necessari per poder assistir a l'acte d'investidura com a president de la Generalitat."

 

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va denegar a Jordi Sànchez poder assistir al ple de la seva investidura com a candidat a la presidència de la Generalitat. Llarena basava la seva decisió en el "risc de reiteració delictiva", argumentant que els presumptes delictes que està investigant s'haurien desplegat des d'actuacions "clarament il·legals i desatenent de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals establerts en el nostre ordenament jurídic".

El jutge també feia referència al precedent que havia utilitzat l'advocat de Sànchez: el permís atorgat al pres etarra Juan Carlos Yoldi per assistir a un debat d'investidura del Parlament basc en el qual era candidat per Herri Batasuna. Segons Llarena, els delictes dels quals s'acusa Sànchez són diferents dels que imputaven a Yoldi, que només comportaven problemes d'ordre públic que es van resoldre amb mesures de seguretat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut