Estats Units

Els diners redueixen la sensació de dolor físic i psicològic

Els diners no donen la felicitat però poden reduir la sensació de dolor d'una persona i anul·lar la seva necessitat de popularitat social, segons un estudi de la Universitat Sun Yat-Sen de Guangzhou, a la Xina, i les universitats de Minnesota i Florida, als Estats Units, publicat a la revista "Psychological Science". Els investigadors han avaluat les relacions entre diners, exclusió social i dolor físic.

Actualitzat
Segons explica Harriet de Wit, directora del Laboratori de Farmacologia Conductual Humana de la Universitat de Chicago, "aquesta investigació estén el nostre coneixement de les relacions entre el dolor social i el dolor físic i, de forma destacable, mostra com el valor simbòlic dels diners adquirits, potser a causa d'associacions amb el poder o el control, pot influir en les respostes tant al dolor emocional com al físic".

Els investigadors van determinar que el rebuig interpersonal i el dolor físic produïa un augment del desig pels diners. Segons els autors de la investigació, els diners poden possiblement substituir l'acceptació social perquè confereixen la capacitat d'obtenir beneficis del sistema social. A més, els autors afegeixen que treballs anteriors suggerien que les respostes al dolor físic i el malestar social comparteixen mecanismes subjacents comuns.

El treball va mostrar que tocar diners, en comparació amb tocar paper, reduïa el malestar en relació amb l'exclusió social i disminuïa el dolor físic quan se submergia una part del cos en aigua calenta. En canvi, quan es recordaven d'una despesa econòmica mostraven més malestar social i dolor físic.
Anar al contingut