Els diferents perfils que surten als carrers a les protestes per Pablo Hasél
Els Mossos també han detectat que es tracta de persones molt joves, "fins i tot de 13 o 14 anys"
Els diferents perfils que surten als carrers a les protestes per Pablo Hasél

Els diferents perfils que surten als carrers a les protestes per Pablo Hasél

Els Mossos també han detectat que es tracta de persones molt joves, "fins i tot de 13 o 14 anys"

Aitor ÁlvarezActualitzat
TEMA:
Pablo Hasél
Imatge d'una de les manifestacions per Pablo Hasél a Barcelona

Aquests dies es manifesten als carrers de Barcelona i altres municipis del país persones molt diverses, amb reivindicacions també diverses que van més enllà de reclamar la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél, a la presó complint condemna per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme.

No hi ha dos manifestants iguals i cadascú va a les protestes pels seus motius, però els Mossos d'Esquadra han detectat tres grans grups de persones que surten als carrers amb objectius diferents.

Segons el comissari de la policia catalana Joan Carles Molinero, en primer lloc "hi ha els qui es manifesten pacíficament, sense causar cap tipus d'aldarull, i d'aquí surten grups de persones violentes que comencen a cremar barricades".

Al final de les protestes hi ha hagut persones que han destrossat aparadors i saquejat botigues (Nacho DoceReuters)

I encara identifica un tercer grup: "Són persones que no han ni participat a la manifestació i quan comencen aquest tipus d'aldarulls se sumen a la destrossa de mobiliari urbà, el sabotatge i la vandalització de locals comercials, i finalment el saqueig en aquests establiments", assegura Molinero.

Sense mediació

Es tracta de concentracions sense un organitzador clar i això dificulta la mediació, una estratègia de diàleg dels Mossos amb els manifestants que busca que el conflicte sigui el mínim possible. El comissari Molinero lamenta que no troben "ningú que vulgui fer d'interlocutor en la mediació". Un terç dels detinguts aquests dies tenen antecedents penals, la majoria per robatoris.

Els Mossos també han detectat que es tracta de persones molt joves, "fins i tot de 13 o 14 anys". De fet, dels 113 detinguts en els primers 8 dies de protestes a tot el país, 33 són menors d'edat que han passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

Les barricades, "autodefensa"

TV3 ha parlat amb alguns dels manifestants en el moment en què s'inicia la concentració i s'està desenvolupant de forma totalment pacífica. No veuen malament les barricades amb què han acabat totes les jornada. Les consideren "autodefensa". Ara bé, sí que hi ha rebuig general cap als robatoris d'aquest cap de setmana a les botigues.

Escolta en aquest vídeo el seu testimoni:

 

ARXIVAT A:
Pablo HasélMossos d'Esquadra

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut