Barcelona

Els diaris publiquen noves dades que vinculen el món de la política amb Fèlix Millet

Noves revelacions sobre el cas del Palau de la Música que avui publiquen alguns diaris esquitxen el finançament dels partits i les fundacions vinculades a les formacions polítiques. Segons la premsa, Fèlix Millet hauria aportat diners per a fundacions vinculades amb CDC i el PSC, unes dades que es coneixen un dia després que Àngel Colom reconegués aportacions de Millet per saldar els deutes de l'extint Partit de la Independència (PI) d'Àngel Colom. A més, s'ha conegut que la filla de Jordi Montull va intentar treure d'amagat informació sobre les gestions fraudulentes del seu pare i Fèlix Millet.

Actualitzat
Tot just unes hores després que els partits catalans neguessin haver rebut diners de Fèlix Millet, la premsa publica avui que les arques d'algunes fundacions vinculades amb formacions polítiques catalanes sí que haurien rebut aportacions de Fèlix Millet.

"La Vanguardia" publica que la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC, va rebre mig milió d'euros del Palau de la Música entre els anys 1999 i 2008. Les aportacions es van fer mitjançant convenis anuals. Segons fonts de Convergència, aquests convenis estan dipositats a la Sindicatura de Comptes i a la Conselleria de Justícia, i les quantitats ingressades s'han declarat a Hisenda.

També "El Punt" publica que la Fundació Internacional Olof Palme, que presideix l'exdiputada del PSC Anna Balletbó, que continua sent vocal de la junta del Palau de la Música, va rebre aportacions de Millet. Segons Balletbó, Millet hauria aportat només 1.000 euros entre el 2007 i el 2008.

Pel que fa a la trama de la desviació de diners de la fundació del Palau, "El Periódico" difon avui que Clara Montull, filla de Jordi Montull i exdirectora financera de la Fundació del Palau de la Música, va intentar treure d'amagat informació sobre les gestions fraudulentes del seu pare i de Fèlix Millet però no ho va aconseguir ja que els Mossos d'Esquadra que escorcollaven el Palau en aquell moment li van interceptar. Els fets van ocórrer el passat 23 de juliol, quan la dona va arrossegar arxius a un llapis de memòria. El dispositiu contindria informació valuosa sobre moviments de diners dels comptes de la fundació i de l'Orfeó Català.

Anar al contingut