Horta de Sant Joan

Els detinguts del cas d'Horta declaren que van fer foc però sense intenció de provocar un incendi

La jutge decreta presó provisional per als dos detinguts acusats de provocar l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol passat en què van morir cinc bombers. Els dos joves haurien reconegut haver encès una foguera el dia de l'incendi tot i la prohibició de fer foc, però han assegurat que en cap cas pretenien provocar un incendi. Malgrat que l'atestat dels Mossos apuntava que els joves havien comès un delicte d'incendi forestal, cinc delictes d'homicidi per imprudència i un altre de lesions, el jutge ha decidit imputar-los només pel delicte d'incendi forestal.

Actualitzat
Els dos detinguts per haver ocasionat l'incendi d'Horta de Sant Joan han declarat davant la jutge de Gandesa que van fer foc el dia de l'incendi, però que no tenien intenció de cremar el bosc. Segons havien declarat prèviament als Mossos d'Esquadra, van encendre foc a terra -tot i la prohibició i les condicions meteorològiques adverses que hi havia el dia que es va originar l'incendi-, i el foc se'ls hauria descontrolat però no en van informar ningú.

La jutge els imputa dos delictes: un, d'incendi forestal intencionat, i l'altre, de l'agreujant d'afectar un espai protegit i gran quantitat de superfície.

En la investigació dels Mossos d'Esquadra, a més, se'ls acusa de cinc delictes d'homicidi per imprudència pels cinc bombers que van morir durant l'extinció de l'incendi i un delicte de lesions pel bomber ferit que encara està ingressat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron i evoluciona favorablement.

La jutge ha decretat aquest dissabte al matí presó provisional per als dos detinguts tenint en compte el risc de fuga i la gravetat dels delictes, i ja han ingressat a la presó de Tarragona.

El cas estava sota secret de sumari des del juliol i la jutge l'ha aixecat aquest dissabte al migdia.

D'altra banda, la família de Ramon Espinet, un dels bombers morts, es va presentar el mes de setembre com a acusació particular en la causa per determinar si hi havia hagut negligència en l'actuació del comandament dels Bombers. Ara, ampliaran l'acusació contra els dos detinguts.

També es personarà com a acusació particular la Conselleria d'Interior, segons ha avançat el seu titular, Joan Saura, en un comunicat.

El fet que s'hagi detingut els dos homes, un de 26 anys, de l'Aldea, i un altre de Càlig, localitat del Baix Maestrat, de 27 anys, fa donar un gir al cas, ja que, el mes de juliol, el conseller de Medi Ambient, basant-se en l'informe fet pels agents rurals, va dir que l'origen de l'incendi va ser un llamp, és a dir, causes naturals, no intencionades com les que ara imputa la jutge. El cap del cos d'Agents Rurals ha defensat l'informe i ha remarcat que no van trobar indicis d'intencionalitat a la zona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut