Washington

Els demòcrates obtenen la majoria absoluta al Senat i la revaliden a la Cambra de Representants

A banda del president dels Estats Units, en aquestes eleccions també s'han escollit els 435 membres de la Cambra de Representants i 35 dels 100 senadors. Els resultats electorals han revalidat la majoria demòcrata a la Cambra de Representants i els han donat la majoria absoluta al Senat. En aquest moment, els demòcrates ja tindrien assegurats 252 escons a la Cambra i els republicans 172. Al Senat, els demòcrates obtenen 54 senadors (en tenien 49), mentre que els republicans recularien fins a 39. Per últim, en aquests comicis també s'han escollit els governadors d'11 estats. Els demòcrates n'ha guanyat 6 i els republicans 5.

Actualitzat
A banda de les les eleccions presidencials, els nord-americans han elegit moltes coses més, entre les quals hi ha els 435 membres de la Cambra de Representants, que fins ara tenia 236 congressistes demòcrates, 199 de republicans i una vacant. També s'han escollit 35 dels 100 senadors, 49 dels quals eren fins ara del Partit Republicà, 49 del Partit Demòcrata i 2 d'independents pròxims als demòcrates.

El Senat és la cambra del Congrés que representa el territori, és a dir, els 50 estats de la federació. Cada estat hi és representat per dos senadors. Per tant, la cambra alta nord-americana té un total de 100 senadors, elegits per un període de sis anys amb possibilitat de reelecció indefinida.

Els demòcrates aspiraven no només a la majoria absoluta sinó també a la majoria qualficada de 60 senadors, una majoria necessària per votar alguns temes importants i evitar així que els republicans tinguin l'anomenada minoria de bloqueig, però no ho han aconseguit.

A banda d'elegir president i renovar totalment la Cambra de Representants i parcialment el Senat, els nord-americans d'onze estats també han elegit el seu governador. D'aquests onze, sis eren demòcrates i cinc republicans. Després de les eleccions la distribució ha quedat igual.
Anar al contingut