Barcelona

Els crítics del PSC anuncien que crearan un nou partit al juny per presentar-se a les municipals

Han fet públic un manifest en què expliquen que el formalitzaran a finals de juny per presentar-se a les eleccions municipals. Els crítics diuen que volen reconstruir un nou espai per al socialisme d'esquerres i amb estricta obediència catalana.

RedaccióActualitzat

L'escissió del PSC comença a materialitzar-se 48 hores després de la desfeta electoral de la formació en les eleccions europees. Els anomenats crítics ja parlen obertament de constituir-se en un nou partit i han fet públic un manifest en què expliquen que el formalitzaran a finals de juny per poder-se presentar a les eleccions municipals de l'any que ve.

Tal com ha avançat Montserrat Tura a "El matí de Catalunya Ràdio", la seva intenció és "reconstruir un espai socialista, d'esquerres, de vocació majoritària, d'estricta obediència catalana implicat en la regeneració democràtica i en la preservació de les polítiques socials en un moment de creixents desigualtats i a favor de la consulta o referèndum".

El moviment vol ser també una plataforma de suport a les candidatures municipals compromeses amb valors socialistes i nacionals, que en altres eleccions s'havien presentat sota les sigles del PSC i que ara se senten orfes.

El manifest fa responsable la direcció del PSC de no tenir vocació majoritària, una direcció -asseguren- que molts ciutadans perceben allunyada del catalanisme polític i del dret a decidir. D'aquesta manera, els crítics donen per perduda la batalla amb l'actual direcció dels socialistes catalans, perquè no confien que canviïn de rumb.

Les cares visibles són exconsellers com Montserrat Tura, Marina Geli o Antoni Castells però hi ha també representants del territori. El signen una trentena de persones. La primera quinzena de juliol es convocarà una assemblea constituent amb la intenció de concórrer, probablement com a partit, en les properes eleccions municipals del 2015.

Des de la direcció del PSC, però, insisteixen que no hi haurà trencament i marquen diferències entre la crisi del PSC i la del PSOE perquè l'agenda catalana està marcada per la consulta i no preveuen cap escissió.

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut