Terrassa

Els cribratges massius amb PCRs per detectar la Covid s'estenen a Terrassa

Salut preveu fer 4.000 tests a Terrassa i es prioritza als veïns que tinguin entre 15 i 45 anys

Actualitzat

Al Vallès Occidental, la Generalitat continua concentrant-hi esforços perquè la transmissió del coronavirus no es descontroli i passi a ser comunitària. Els cribratges massius continuen a Ripollet i a Sabadell. I aquest divendres Salut ha començat a fer testos PCR massius a Terrassa. S'espera que n'hi facin uns 4.000 i es prioritzen les persones que tinguin entre 15 i 45 anys, ja que són les que tenen més relacions socials.

El Departament de Salut ha instal·lat dues carpes, una a la plaça de la Cultura i, l'altra, a la plaça de la Immaculada, on des de primera hora del matí centenars de persones han fet cua per fer-se la prova. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s'ha mostrat preocupat per l'augment de positius l'última setmana, sobretot als barris del nord i entre gent jove, ha explicat a Catalunya Ràdio.

"Tenim dues zones concretes: la de la plaça de la Cultura, on s'han incrementat els contagis en les últimes setmanes, i després tenim la zona de Terrassa nord, on s'ha vist que s'han contagiat més les persones d'entre 15 i 45 anys. Són el públic objectiu per fer aquests cribratges i tallar la cadena de transmissió."

La majoria dels que han anat a fer-se la prova explicaven que ho fan per quedar-se tranquils i protegir la família.

Salut ha instal·lat dues carpes, una a la plaça de la Cultura i, l'altra, a la plaça de la Immaculada, per fer les proves PCR (ACN)
Salut ha instal·lat dues carpes, una a la plaça de la Cultura i, l'altra, a la plaça de la Immaculada, per fer les proves PCR (ACN)


Les autoritats sanitàries els recomanen aquests cribratges sobretot en el cas dels ciutadans que hagin estat en grups sense mascareta els últims cinc dies.
 

 


Segons l'últim recompte de Salut, Terrassa i Sabadell sumen una trentena de positius nous respecte del dia anterior, mentre que a Ripollet l'avenç del virus s'estanca. Destaca l'augment d'hospitalitzacions a Terrassa, que en suma 9 les últimes hores. En aquests tres municipis, el risc de rebrot va de baixa, tot i que hi continua sent molt alt.

 

De fet, segons l'Ajuntament i el Departament de Salut, des de principis de mes, al conjunt de la ciutat, hi ha una mitjana de 32 positius nous de Covid-19 cada dia. Ballart, en aquest sentit, ha dit:

"La situació no és alarmant, però sí que ens preocupa."

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut