Els cotxes de segona mà, a preus rècord per la falta de vehicles nous

Segons alguns portals especialitzats, un cotxe de segona mà ja costa de mitjana 20.600 euros, un rècord històric

RedaccióActualitzat

Els problemes en la cadena de subministrament i la crisi dels microxips han fet caure un 10% la venda de vehicles nous en el primer semestre. Però les ganes o la necessitat de comprar continuen sent les mateixes, i molta gent no està disposada a esperar mesos per obtenir un vehicle nou.

La falta de vehicle nous ha fet créixer el mercat de segona mà. Han augmentat un 4% les vendes. Tres de cada quatre vehicles que es venen a Catalunya ja són usats.

 

Els concessionaris especialitzats en vehicles d'ocasió tenen ara més moviment que abans de la pandèmia i cada cop menys estoc. I, com que cada vegada se'n venen més, els preus s'estan disparant.

Segons alguns portals especialitzats, el preu d'un cotxe de segona mà ja s'acosta de mitjana als 20.600 euros, un rècord històric. Això és un 30% més que abans de la pandèmia.

 

Un parc automobilístic més vell i més contaminant

El fenomen té un efecte també sobre l'edat del parc automobilístic. Actualment, té una mitjana de 13 anys, i tot fa preveure que seguirà envellint-se.

Els problemes en les entregues de cotxes nous són globals i el mercat de segona mà no només està en plena efervescència aquí, sinó arreu del món.

Malgrat que cada cop més municipis tindran Zones de Baixes Emissions, el que es busca al mercat de segona mà no són precisament els menys contaminants. La majoria dels vehicles d'ocasió que es venen, sis de cada deu, tenen més de 10 anys. I també la majoria, són dièsel.

Aquests cotxes més antics són també els que més s'han encarit.

A l'altre extrem, l'elèctric de segona mà només suposa un 5% de les vendes.

 
ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut