Estats Units

Els correus electrònics de Sarah Palin al descobert

Un grup de "hackers" conegut com a Anonymous va aconseguir accedir al correu electrònic personal que la candidata republicana a la vicepresidència dels Estats Units, Sarah Palin, té a Yahoo!. Per demostrar-ho, els pirates informàtics van penjar extractes dels seus correus electrònics a diversos webs, com Gawker.com o WikiLeaks. La mateixa Sarah Palin ha confirmat l'atac contra la seva correspondència electrònica.

Actualitzat

Una setmana abans, el diari "The Washington Post" havia revelat que Sarah Palin utilitzava el servei de correu electrònic de Yahoo en lloc de fer servir el servei estatal. Això va provocar una polèmica sobre la seguretat d'utilitzar un servei així i, fins i tot, sobre la legalitat de tractar afers governamentals a través d'un proveïdor comercial.

Aquesta polèmica va despertar l'interès dels pirates informàtics. Poc després de la publicació de l'article del "Washington Post" es van enregistrar nombrosos intents d'entrar al compte de Palin (gov.palin@yahoo.com), per la qual cosa es va restringir l'accés temporalment.

Quan va tornar el servei a la normalitat, un "hacker" va tenir accés a la contrasenya després de contestar amb sentit comú les preguntes personals que serveixen per recordar-la quan el titular del compte no se'n recorda. El pirata informàtic en va tenir prou amb 40 minuts per trobar-la. Entre les preguntes hi havia "data de naixement", "codi postal" o "on vas conèixer la teva parella?". Informació que el "hacker" va obtenir a la Viquipèdia.

El pirata electrònic ho va comentar en el fòrum d'imatges i discussió 4chan.org. Un fòrum els membres del qual es coneixen col·lectivament com a Anonymous pel fet que tots ells fan els seus comentaris de manera anònima. Alguns es van mostrar escèptics i no s'ho van creure. Per demostrar-ho, el "hacker" va revelar la contrasenya. A partir d'aquell moment, diversos usuaris d'Anonymous van córrer a entrar al correu de la candidata i van fer còpies del seu contingut que posteriorment van difondre a la xarxa.

Anar al contingut