Torre de control de l'aeroport del Prat
Torre de control de l'aeroport del Prat
Barcelona

Els controladors aeris reclamen un increment de plantilla per fer front a l'augment de trànsit aeri al Prat

RedaccióActualitzat

Cada vegada passen més avions pel cel de Catalunya i els controladors aeris de Barcelona reclamen que aquest augment del trànsit aeri vagi acompanyat d'un increment de la seva plantilla.

El sindicat de controladors USCA (Unió Sindical de Controladors Aeris) ha explicat a Catalunya Ràdio que tenen una plantilla envellida i que aquest estiu han hagut de fer un sobreesforç per controlar mil avions diaris a la torre de control de Barcelona.

Marc Garcia, portaveu d'USCA a Catalunya, explica que els controladors han de garantir la seguretat i això ho fan a costa de molt d'esforç:

"Nosaltres som els garants de la seguretat. La nostra feina és proveir seguretat i separar avions. Per aconseguir que això no es vegi repercutit, s'ha de fer a costa de l'esforç i de la fatiga del col·lectiu. I aquest estiu ha estat realment  dur a Barcelona."

El centre de control de l'espai aeri de Barcelona, que s'ocupa del trànsit de Catalunya, el País Valencià, part de Múrcia, Aragó i bona part del Mediterrani, ha gestionat de gener a octubre més de 160.000 vols. Això és un 8,7% més que al mateix període de l'any passat, molt per sobre del creixement mitjà europeu els primers deu mesos de l'any, que ha estat d'un 2,2%.

Els que han crescut més són els vols internacionals: un 11%.

El sindicat USCA denuncia que des de fa 10 anys Enaire no incrementa la plantilla de controladors. 

 

 

Anar al contingut