Viatgers en trànsit a l'aeroport Adolfo Suárez Barajas
La variant britànica de la Covid va arribar per l'aeroport de Barajas (EFE/Rodrigo Jiménez)

Els contagiats amb la soca britànica que van arribar a Barajas portaven PCR negativa

Els quatre casos detectats amb aquesta variant de la Covid tenen símptomes lleus, segons ha explicat el ministre Salvador Illa

Actualitzat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que els quatre casos de la nova soca britànica de la Covid-19 confirmats a la Comunitat de Madrid són lleus i corresponen a persones que van arribar des del Regne Unit a Espanya abans que es conegués la presència d'aquesta variant del coronavirus i que portaven PCR negativa.

D'aquesta manera, el ministre ha sortit al pas de les crítiques de la presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va responsabilitzar el govern espanyol de l'arribada d'aquesta soca, coneguda com a VUI-202012/01. Ayuso va denunciar que "amb prou feines es fan PCR" i que l'aeroport de Barajas s'ha convertit en un "colador de casos contagiosos".

 

Alguns països, com Alemanya, França o Itàlia, van decidir anul·lar els vols amb el Regne Unit fa una setmana, hores després que el govern de Boris Johnson anunciés el confinament total a Londres i el sud-est anglès per la nova variant de la Covid detectada.

El govern espanyol va preferir esperar una resposta conjunta de la Unió Europea i es va limitar a reforçar el control dels passatgers. Finalment, aquest dilluns va decidir tancar l'espai aeri amb el Regne Unit per a tothom que no sigui espanyol o resident a Espanya.

La Comunitat de Madrid en va confirmar dissabte quatre casos i va informar que n'hi ha tres més en estudi. Entre dimarts i dimecres s'haurien de tenir els resultats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de MadridCovid-19AeroportsRegne Unit
Anar al contingut