Barcelona

Els consells de les caixes Penedès i Laietana aproven la fusió

El tercer procés de fusió de caixes d'estalvi catalanes ja s'ha oficialitzat. Els consells d'administració de Caixa Penedès -fins ara la tercera caixa catalana- i de Caixa Laietana, reunits per separat, han acordat iniciar el procés de fusió. Les dues entitats sumen més de 32.000 milions d'euros en actius, una plantilla de 4.000 persones i una xarxa de gairebé 940 oficines. Amb aquesta nova fusió, el nombre de caixes d'estalvis catalanes es reduirà de deu a quatre.

Actualitzat
Un cop enllestida aquesta fusió, no es descarta que en un futur s'hi pugui afegir alguna caixa d'una altra comunitat. Aquesta operació tanca la reordenació del sector a Catalunya, que passarà de deu a quatre caixes. D'una banda, s'han unit les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa, que justament aquest dimecres han arribat a un acord per la reducció de personal i d'oficines. De l'altra, es fusionen les caixes Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu. Al marge hi ha La Caixa, que és la primera entitat a Catalunya, i finalment, la unió que s'ha oficialitzat aquest dimecres.

També en aquest cas les dues entitats hauran d'estudiar quin reajustament de plantilla i de sucursals fan. Fonts del sector pronostiquen que es podria prescindir d'uns 400 treballadors i d'un 20% de les oficines.

Segons fonts pròximes a la negociació, les dues entitats treballarien en una fusió mitjançant el Sistema Institucional de Protecció (SIP), tal com han fet Caixa Navarra i Caixa Canàries, com a solució per mantenir certa independència, ja que aquest sistema permet accedir al FROB sense unir estructures.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut