Barcelona

Els consells d'administració de les caixes de Terrassa, Sabadell, Manlleu i Girona aproven la integració

Els consells d'administració de les caixes de Girona, Sabadell, Terrassa i Manlleu han donat el seu vistiplau al procés d'integració de les quatre entitats. D'aquesta manera es certifica el naixement de la tercera caixa catalana, que serà una realitat el 2012. L'últim a donar el vistiplau ha estat el consell d'administració de Caixa Girona, l'aval del qual ha arribat aquest dijous al vespre. Si tot acaba com s'espera, demanaran 500 milions al Banc d'Espanya per tirar endavant la fusió. La nova caixa tindrà el domicili social a Barcelona.

Actualitzat
Després de quatre hores de reunió, el consell d'administració de Caixa Girona ha donat el seu vistiplau a la integració. L'aval arriba després que l'entitat s'ha assegurat una bona representació en el nou consell d'administració, que tindrà 16 membres. Amb aquesta decisió, la nova caixa ja és una realitat.

Finalment el pes de cadascuna de les caixes a la nova entitat que resultarà de la fusió s'ha fet en funció del pes econòmic de cada una, però matisant-lo perquè les caixes més petites -Girona i Manlleu- en surtin beneficiades.

El pla de fusió de les quatre caixes preveu demanar 500 milions d'euros al fons de reestructuració bancària del Banc d'Espanya i retornar-los abans del termini previst de cinc anys. La nova caixa tindrà 750 oficines, després de tancar-ne 240 i reduir la plantilla més de 600 persones.

La seu social serà al cor de la capital catalana, a la plaça Catalunya, on Caixa Sabadell ja tenia un espai que utilitzava per a actes corporatius. De tota manera, després de la fusió s'establiran quatre subseus, a Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa.

Les assemblees de les quatre entitats donaran el sí definitiu a tot el procés a mitjans de gener i es culminarà el 2012. El nom comercial de la nova entitat se sabrà en els pròxims mesos, i haurà sortit d'un concurs fet entre els treballadors de les quatre caixes.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut