Barcelona

Els conductors d'autobusos no convocaran cap més vaga almenys fins a l'estiu

Uns 400 treballadors de TMB han rebutjat, en una votació en assemblea, el conveni col·lectiu per al 2009 que ha presentat l'empresa. Volen que la direcció aprovi un increment salarial immediat del 6% i que s'unifiquin els sous dels empleats amb el mateix nivell, sempre prenent com a referent el sou més elevat. De l'assemblea no n'han sortit amenaces, sinó la predisposició a asseure's a negociar sense presses. El conductors d'autobusos s'han compromès a no organitzar cap mobilització, almenys, fins a l'estiu.

Actualitzat
Tot això el mateix dia que els conductors d'autobusos urbans de Barcelona havien convocat una vaga de cinc hores. Segons els sindicats, el seguiment entre els conductors ha estat del 100%, i del 55% a la resta de l'empresa.

L'aturada ha transcorregut sense incidències i amb el compliment dels serveis mínims. La conselleria de Treball havia fixat que circulessin el 25% dels autobusos d'onze línies que cobreixen les àrees sense transport alternatiu. A més a més, havien de tenir almenys un vehicle per línia.

La vaga s'ha convocat durant les vacances escolars i en una franja horària que no incloïa les hores punta. El president del comitè d'empresa de TMB, Saturnino Mercader, ha explicat que han buscat unes dates i hores per molestar al mínim els usuaris en aquesta nova jornada de vaga que es justifica, entre d'altres, per una reducció de servei i plantilla.

Transports Metropolitans de Barcelona assegura, contràriament al que diuen els treballadors, que no ha reduït el servei d'autobusos. També destaca que l'oferta de la xarxa regular de vehicles és semblant a la de la temporada de tardor-hivern de l'any passat. Puntualitza, això sí, que hi ha fet alguns ajustaments a causa de les variacions d'itineraris i l'evolució de la demanda.

Una altra de les raons que en justifiquen l'aturada és la negociació del conveni col·lectiu amb TMB. Segons afirmen els representants sindicals, no s'ha avançat gens en els últims sis mesos. Els treballadors han aconseguit els dos dies de festa que reclamaven en un principi, però també demanen una reducció de la jornada. Volen fer torns de set hores al dia, mentre que la companyia proposa treballar-ne vuit.

Un tercer punt de desacord és la revisió dels dos expedients laborals que ha obert l'empresa a dos sindicalistes de la CGT, entre els quals hi ha el mateix Mercader, per la difusió d'unes converses entre comandaments sobre un incident amb un conductor, que va acabar en sanció.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut