Els comuns suspenen de militància Joan Josep Nuet, que anirà de 4 a la llista d'ERC
El diputat al Parlament i fins ara líder d'EUiA, Joan Josep Nuet (ACN)

Els comuns expulsen del grup parlamentari Nuet, que anirà de 4 a la llista d'ERC

Catalunya en Comú demana al grup parlamentari que prengui les mesures necessàries per expulsar el fins ara líder d'EUiA

Actualitzat

Els comuns prenen mesures després que s'ha confirmat que Joan Josep Nuet es presentarà a la llista d'Esquerra Republicana a les eleccions del 28 d'abril. Catalunya en Comú ha suspès cautelarment de militància el diputat al Parlament i fins ara líder d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i Catalunya en Comú Podem l'ha expulsat del grup parlamentari .

En un comunicat fet públic aquest dijous, el partit liderat per Ada Colau li retreia que ja no defensi l'ideari del partit. Els comuns recriminaven a ERC que negociï amb "trànsfugues" per incloure'ls a les llistes electorals.

Aquest divendres al matí han fet un pas més i la presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, ha anunciat en roda de premsa que expulsen Nuet del grup. El partit considera "incompatible" la decisió de Nuet amb la seva continuïtat al grup i l'ha instat a entregar l'acta de diputat.

"El mínim que pot fer és lliurar l'acta de diputat."

Albiach també ha carregat contra ERC i ha avisat que amb la seva "pràctica de foment del transfuguisme" s'allunya d'un escenari "d'aliances àmplies i progressistes", en referència a les pròximes eleccions municipals del maig. En aquesta línia, ha equiparat l'actitud d'ERC amb la de Ciutadans.

La presidenta del grup ha explicat que no han comunicat la decisió de l'expulsió a Nuet i ha afegit que fa tres setmanes que no assisteix a les reunions del grup parlamentari. A més, ha desvinculat la decisió de Nuet d'una qüestió ideològica, argumentant que no hi ha hagut ni una sola votació diferenciada al Parlament.


Darrere de Junqueras, Rufián i Telechea

Precisament aquest dijous s'ha sabut que Nuet serà el número quatre de la candidatura d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats. A la llista, Nuet anirà darrere d'Oriol Junqueras, que ja es va anunciar que seria el número u, i els actuals diputats Gabriel Rufián i Carolina Telechea.

Juntament amb Elisenda Alamany, Nuet va crear la plataforma Sobiranistes, crítica amb el partit, en considerar que els comuns s'estaven apartant del sobiranisme que defensaven. Alamany va deixar de ser portaveu del grup parlamentari i, més tard, va deixar el grup, però mantenint l'acta de diputada.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AEn comúERC
Anar al contingut