La platea del Teatre Romea, en l'homenatge a Carles Canut
La platea del Teatre Romea, en l'homenatge a Carles Canut
Barcelona

Els companys de Carles Canut homenatgen la seva passió pel teatre

L'escenari del Teatre Romea, que Canut va dirigir, amb noms com Puyal, Gas, Pera o Pou per dir-li l'últim adeu

Actualitzat

Fa cinc mesos, el 27 de setembre, que va morir l'actor Carles Canut, l'inoblidable Rafeques de "Vostè jutja" i els seus companys de professió s'han reunit per fer-li un emotiu homenatge al Teatre Romea, un escenari que era casa seva.

Carles Canut va debutar al Romea l'any 1968, fa 50 anys. I sempre va tenir una vinculació molt especial amb aquest teatre.

Era on tenia el seu despatx com a director de la Fundació Romea, primer, i com a director artístic des del 2017, i hi passava hores fent el que més li agradava, llegir teatre.

Aquest dilluns, els seus amics i companys de professió s'han trobat al Romea per recordar-lo amb un acte que ha començat amb el personatge que el va fer més popular: el de Rafeques del programa de TV3 de "Vostè jutja", de la mà de Joaquim Maria Puyal.

Ell va ser un dels responsables que Carles Canut es quedés a Catalunya després d'una etapa professional a Veneçuela.

Mario Gas i Josep Maria Puyal

També Mario Gas, que el va convèncer per fer "L'òpera dels tres rals".

"Era un home amb unes idees molt clares, molt dialèctic sempre molt disposat a discutir amb el contrari i un investigador, per això, era un gran actor, perquè no es quedava amb coses planeres, sinó que sempre investigava com una manera d'avançar."

Per l'escenari també han passat actrius com Roser Camí i Àngels Bassas, que van coincidir amb ell a la Companyia del Romea, dirigida per Calixto Bieito.

Àngels Bassas deia això de Canut:

"Tenia la humilitat i la grandesa dels grans actors. Era molt bon company i el que m'agradava era aquell sentit de l'humor de no fer les coses molt transcendents, de gaudir de l'ofici, d'abans de sortir ser capaç de riure-te'n i, després, amb una gran professionalitat."

A l'homenatge també ha participat els seus companys en tertúlies esportives, perquè, a banda del teatre, Carles Canut era un apassionat de l'Espanyol, un consumat perico.

Josep Maria Pou

Ha tancat l'homenatge qui va ser el seu gran amic i que el succeirà al capdavant de la direcció del Romea, Josep Maria Pou.

"Era una persona molt, molt, molt generosa fins a l'extrem de perdre gairebé aquella vanitat mínima necessària per poder sortir a l'escenari i tenir l'ofici d'actor. Ell tenia la seva vanitat, però sabia en cada moment, perquè era molt intel·ligent, quin era el seu lloc dalt de l'escenari."

Tots han destacat la passió de Canut, que va morir als 74 anys, per una professió que adorava.

ARXIVAT A:
Teatre
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut