Barcelona

Els comerciants catalans esperen unes bones rebaixes, amb un 8% més de vendes que l'any passat

Uns 30.000 comerços catalans començaran el seu període de rebaixes aquest primer de juliol amb descomptes inicials d'un 40%. El sector considera que fins ara la campanya d'estiu ha anat raonablement bé i s'ha venut força a causa de les altes temperatures que es registren. Per això esperen que durant aquestes rebaixes es vengui entre un 4 i un 8% més que durant la temporada d'estiu de l'any passat. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miguel Ángel Fraile, ha explicat que els descomptes inicials sobre el 40% del seu preu inicial aniran augmentant a mesura que avancin les rebaixes. Les majors vendes s'esperen en roba i calçat, encara que tindran importància els productes d'equipaments de la llar.

Actualitzat
Durant la temporada de rebaixes d'aquest estiu del 2006, els comerciants tèxtils esperen facturar uns 640 milions d'euros, xifra que representa un 15% del total de vendes previstes pel 2006. Tot i que el sector preveu un creixement d'entre el 4 i el 8% respecte a l'any passat, la Confederació del Comerç de Catalunya ha explicat que previsiblement la despesa per persona baixarà. Segons la CCC cada català gastarà de mitjana uns 100 euros en aquesta campanya, cosa que suposaria la meitat que l'any passat. En total els comerciants preveuen que cada persona gasti 600 euros en productes tèxtils durant tot el 2006.

Per evitar perjudicar el període de rebaixes i perseguir aquells que se salten la normativa, la Generalitat ja ha aixecat 40 actes d'inspecció en establiments comercials per fer vendes promocionals amb descomptes abans de l'inici del període de rebaixes sobre productes de temporada.

La Conselleria d'Economia, de la qual ara depèn Comerç, ha fet més de 400 actuacions a tot Catalunya per detectar la realització de rebaixes abans del període legal.

A més, per evitar l'avanç de les rebaixes, la Direcció General de Comerç de la Generalitat ha enviat 500 cartes de presentació de la campanya a les empreses més representatives del sector i als responsables dels centres comercials.

Es consideren vendes a preus rebaixats aquelles en què s'ofereix al públic una reducció dels preus o unes condicions especials que assenyalen una disminució del preu habitual.

Des de la Generalitat s'ha insistit un any més que les reduccions dels preus han de mostrar-se al costat del preu habitual, que està prohibida la venda de productes o articles deteriorats i que si s'anuncia la venda a preus rebaixats de qualsevol producte per un temps limitat s'ha de disposar d'existències suficients del producte.

A més, s'ha recordat que els "saldos" no poden ser objecte de rebaixes, ja que aquestes només es poden fer sobre articles de temporada.
Anar al contingut