Ucraïna

Els combats a l'est d'Ucraïna amenacen d'estendre's a la ciutat portuària de Mariúpol

Continuen els combats a l'est d'Ucraïna malgrat la retirada de milers de soldats de la ciutat de Debàltseve

RedaccióActualitzat

Malgrat els esforços de la diplomàcia, l'alto el foc no s'està respectant a l'est d'Ucraïna i es continua degradant a mesura que passen els dies. La retirada de l'exèrcit ucraïnès de l'estratègic enclavament de Debàltseve no ha servit per consolidar la treva, i ara l'amenaça és que el conflicte es traslladi a la ciutat portuària de Mariúpol després que aquest dijous es va obrir foc de morter a un poble que és a uns 30 quilòmetres d'aquesta ciutat portuària.

Si s'estenguessin els combats sobre Mariúpol, s'obrirà un escenari diferent i la guerra prendria unes altres dimensions ja que aquesta ciutat, controlada per l'exèrcit ucraïnès, és la més important d'aquesta zona.

Paral·lelament, a Debàltseve s'han tornat a sentir explosions, així com a Donetsk, on fins ara s'havia respectat la treva.

Mentrestant, el programa d'aliments de les Nacions Unides ha comunicat que està ampliant la seva operació d'emergència a l'est d'Ucraïna per ajudar prop de 190.000 persones vulnerables -gent que ha estat desplaçada pel conflicte o està atrapada prop de les línies del front.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut