Bàsquet

Els clubs forcen a seguir negociant la seu final de l'ACB tot i la proposta inicial de València per part de la Lliga

Andorra i Gran Canària, les altres dues candidatures més ben valorades

Redacció Esport3Actualitzat

L'ACB va proposar València com a seu per acollir el play-off final de lliga en una reunió telemàtica, divendres, amb participació de representants dels clubs de la competició. La proposta s'argumenta per la suma d'una sèrie de barems que inclou la valoració de punts clau, com instal·lacions, garanties sanitàries, allotjament o accessibilitat a la ciutat.

La proposta, en una reunió que no va ser gens senzilla, va aixecar controvèrsia. Andorra, per exemple, argumenta que la seva seu segueix sent el lloc més segur on jugar, per la poca incidència de la Covid-19 al principat.

Gorka Aixàs, president del Morabanc Andorra:

"Hi ha diferents criteris a avaluar, tema sanitari primordialment. Hi ha encara coses a concretar. La nostra candidatura és una de les més ben valorades. De moment, sembla que mantenim opcions fins al final i la setmana que ve, amb tota la informació complementària, s'acabarà de prendre una decisió."

Davant la falta de consens, l'ACB va emplaçar els clubs a una nova reunió, a principis de setmana. S'han marcat el 31 de maig com a data límit per decidir tant la seu com la viabilitat de la competició.

A més de València, Andorra i Gran Canària són les altres dues candidatures més ven valorades, especialment per les garanties de desescalada sanitària que ofereixen totes dues zones. Originalment, es van presentar 10 candidatures, d'entre les quals, finalment, es va retirar Barcelona.

La fase final ha de disputar-se durant dues setmanes en una forquilla que va del 15 de juny fins al 12 de juliol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut