Unes 2.000 persones s'han manifestat a Kherson

Els ciutadans de Kherson desafien l'ocupant rus amb una gran manifestació

La ciutat portuària de Kherson, al sud d'Ucraïna, ha estat la primera que aquesta setmana ha caigut sota el control de l'exèrcit de Putin

Actualitzat

Al sud d'Ucraïna hi ha Kherson, l'única gran ciutat que ha caigut sota el control de l'exèrcit rus, aquesta setmana. Malgrat la vigilància de les tropes russes, les imatges que arriben des d'allà aquest dissabte mostren una gran manifestació contra els ocupants.

Unes 2.000 persones s'han manifestat pel centre de la ciutat, amb banderes ucraïneses i crits de "Kherson és Ucraïna" o "Russos torneu a casa".

Un testimoni recollit per la BBC ha explicat que la protesta era una marxa per la llibertat i la independència d'Ucraïna.

Sobre la possibilitat que les forces ucraïneses intentin recuperar aquesta ciutat portuària, de 250.000 habitants, ha explicat que "cada nit se senten entre sis i deu explosions, que sonen com morters. No sabem qui bombardeja qui".

També ha manifestat el temor dels ciutadans de sortir de la ciutat i que els aturin soldats que estan parant els cotxes perquè "fins i tot estan revisant telèfons, buscant proves d'ajudar l'exèrcit ucraïnès".

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut