Els cinemes tornen el 26 de juny però les grans produccions hauran d'esperar
Hi haurà menys sessions i més "esponjades" , els convivents podran seure junts dins les sales i s'haurà de portar mascareta
Els cinemes tornen el 26 de juny però les grans produccions hauran d'esperar

Els cinemes tornen el 26 de juny però les grans produccions hauran d'esperar

Hi haurà menys sessions i més "esponjades" , els convivents podran seure junts dins les sales i s'haurà de portar mascareta

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Les sales de cinema comencen a veure "la llum al final del túnel", la majoria, a Catalunya i la resta de l'Estat, reobriran entre el 26 de juny i el 3 de juliol.

El president del Gremi d'Exhibidors de Catalunya, Camilo Tarrazón, afirma que les condicions de reobertura no seran fàcils per a la seva economia: menys sessions i més esponjades, i un aforament del 50%, això, sempre que als respectius territoris s'hagi assolit la fase 3, factor que ha fet concretar el retorn de la majoria de sales.

El sector compta amb les "ganes de tornar al cinema" del públic que mostren "totes les enquestes" per començar a caminar. Un públic que haurà de dur la mascareta i que podrà seure junt si és "convivent".

Els exhibidors confien que no hi hagi reculades i que això ja els permetrà reobrir amb un 50% de l'aforament a la majoria del territori català i espanyol (o en el pitjor dels casos, quan faltin pocs dies perquè tots arribin a la 'nova normalitat').

També hi ha pesat el pla d'estrenes de les distribuïdores segons Tarrazón, un "peix que es mossega la cua" que ja comença a desencallar-se amb l'horitzó del retorn generalitzat a finals de juny.

"Era necessari confirmar un calendari de llançament de pel·lícules per poder-se plantejar l'obertura, i a la vegada era necessari tenir una data d'obertura per confirmar un calendari de llançament de pel·lícules."

En aquest sentit, Tarrazón agraeix el "compromís important" de les distribuïdores, i assegura que estan apostant per "grans pel·lícules".

CinesFilmax Gran Via (ACN/Mar Vila)

 

Les estrenes més llamineres trigaran

La cartellera trigarà "dues o tres setmanes" a començar a incorporar els films més taquillers, segons Tarrazón. I pel que fa a les estrenes internacionals, la primera serà el 19 de juliol: 'Tenet', de Xavier Nolan. I el 24 de juliol arribarà 'Mulan' de Disney, un film que s'havia d'haver estrenat al març.

A l'agost començaran a arribar les primeres pel·lícules catalanes i espanyoles. L'exhibidor afegeix que el context és una oportunitat "per al producte local que tantes vegades diu que li falta espai a les sales", però té dubtes que ara mateix "tinguin la capacitat de llançar-lo".

Recuperació a pas lent

"En aquestes condicions, la viabilitat econòmica és molt difícil, però a diferència del teatre, els cinemes repeteixen la funció molts cops al llarg del dia". Tarrazón resumeix així la barreja de sentiments amb què els cinemes encaren la reobertura.

No es veuran tan penalitzats com el sector de les arts escèniques, però la reducció de l'aforament i l'esponjament de les sessions per evitar aglomeracions i desinfectar les sales seran igualment un llast per a la seva economia.

 

Mesures per veure una pel·lícula

Els espectadors hauran de portar sempre la mascareta, Tarrazón celebra almenys que el govern espanyol autoritzi a seure plegats aquells grups de persones que siguin convivents."No tenia sentit haver-los de separar tots", diu.

La quantitat de transaccions d'una sola entrada als cinemes és molt poca, "perquè és una experiència col·lectiva". La resta, siguin individus o grups, hauran de seure amb una butaca de separació entre ells i respecte dels grups de convivents.

La venda d'entrades online i el pagament 'contactless' a taquilla, les mascaretes, les distàncies de seguretat a tot el recinte i el reforç de les mesures d'higiene i de protecció dels treballadors, seran algunes de les constants de la nova normalitat als cinemes.

Una situació que Tarrazón espera que sigui transitòria i que, això sí, no restringirà el consum de crispetes ni llaminadures a les sales, segons confirma l'exhibidor, perquè són productes i/o envasos d'un sol consum.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut