Els cinemes reclamen a la Generalitat que els deixin obrir

El gremi de cinemes i els empresaris d'oci nocturn asseguren que els locals són segurs i diuen que no poden assumir més pèrdues

Actualitzat

Moltes sales de cinema havien tornat a obrir portes fa dues setmanes, després del confinament, i confiaven a recuperar espectadors. Ara s'han trobat que, entre les últimes mesures preses pel govern per frenar la Covid, hi ha el tancament d'aquests locals durant almenys dues setmanes.

El Gremi de Cinemes demana a la Generalitat que no ho tiri endavant i alerten que tota la cadena del sector se'n ressentirà, perquè l'àrea metropolitana de Barcelona és un mercat molt important.

 

Segons el seu president, Camilo Tarrazón, el gremi d'empresaris de cinemes es compromet en la seguretat dels locals:

"L'objectiu, si volem evitar conseqüències negatives, és poder mantenir els cines oberts. Són activitats segures. No és una proposta irresponsable, sabem a què ens comprometem, tenim els mitjans per fer-ho segur i intentarem que les autoritats ho entenguin."

 

Discoteques i bars musicals també acusen el govern d'enfonsar un dels sectors més tocats per la crisi sanitària.

Des de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) s'han queixat per la decisió de suspendre les activitats d'oci nocturn a Barcelona i l'àrea metropolitana. Al·leguen que els brots de Covid no són responsabilitat seva, sinó d'activitats il·legals com la litrona o les festes il·legals en xalets privats, sense mesures de seguretat ni controls dels Mossos d'Esquadra i policies locals.

 

Segons les seves dades, les discoteques obertes no superen el 30% i els bars musicals el 50%, amb una caiguda de la facturació, que no arriba ni a una tercera part del que facturen de mitjana, de manera que no poden cobrir ni les despeses bàsiques, com el lloguer, els impostos o el personal.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Cinema
Anar al contingut