Barcelona

Els cinemes Méliès tanquen definitivament ofegats per la crisi del coronavirus

Després de 24 anys dedicats al cinema d'autor i als grans clàssics en VO, les sales no poden reobrir per les mesures de la Covid-19

Actualitzat

La falta d'espectadors, agreujada per les mesures contra la pandèmia, ha donat el cop de gràcia als cinemes Méliès de l'Eixample de Barcelona, dedicats als grans clàssics i a les pel·lícules alternatives i d'autor, sempre en versió original.

El seu propietari, el cineasta Carles Balagué, ha anunciat aquest dimarts que ja no tornaran a obrir les dues sales del carrer Villarroel.
 

Carles Balagué, cineasta i fundador dels Méliès
Carles Balagué, cineasta i fundador dels Méliès

 

Els cinemes Méliès es van inaugurar fa 24 anys, el 20 de desembre del 1996, amb la reestrena d'El gran carnaval, de Billy Wilder, i van sobreviure a dues grans crisis: un incendi fa 9 anys i una inundació. Sempre, fins ara, havien aconseguit recuperar-se després de tancaments temporals que els Méliès aprofitaven per modernitzar-se.
 

Els cinemes Méliès després de recuperar-se d'un incendi al 2012
Els cinemes Méliès després de recuperar-se d'un incendi al 2012

 

Una recuperació impossible

Amb la Covid-19, la recuperació no és viable. Les restriccions per la crisi del coronavirus han afectat greument l'economia del negoci, que per complir les mesures de seguretats obligatòries havia de contractar personal extra amb una situació econòmica ja delicada.

El petit cinema, amb un nombre d'espectadors a la baixa, no ho ha pogut assumir. Les males condicions de la finca on hi ha les sales també han influït en el tancament definitiu.
 

Les males condicions de la finca també han provocat el tancament
Les males condicions de la finca també han provocat el tancament

 

 

Una història de reconeixements

En els seus 24 anys de vida, el cinemes Méliès han obtingut diversos guardons, com el Sant Jordi l'any 1996 i el Ciutat de Barcelona el 2003. Des del 2005 els Méliès formaven part de la Confederació Internacional de Cines d'Art i Assaig (CICAE) i de la xarxa d'Europa Cinemas. El 2006, el fundador i propietari, Carles Balagué, va rebre el Premi Carles Duran, dels Premis Barcelona de Cinema, per la seva tasca cultural.

 

Els cinemes han ressistit 24 anys a l'Eixample
Els cinemes han ressistit 24 anys a l'Eixample

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Cinema
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut