Els cinemes, entre la reinvenció i el tancament temporal de sales
L'assistència als cines ha caigut en picat per la pandèmia (Pixabay/Sabine Lange)

Els cinemes, entre la reinvenció i el tancament temporal de sales

Yelmo tanca temporalment les set sales de cinema de Catalunya i Balañá deixa fora de servei els cines Aribau i Gran Sarrià

RedaccióActualitzat

Sense estrenes comercials, amb les resticcions actuals per la Covid i la competència de les plataformes digitals, moltes sales de cinema estan arribant a una situació límit. Unes quantes estan fent tancaments temporals.

L'últim d'afegir-s'hi ha estat el Grup Balañá. L'empresa ha informat que a partir de dilluns, tancarà de forma temporal els cinemes Aribau i Gran Sarrià, tots dos de Barcelona. Balañá, això sí, mantindrà obertes la resta de sales que gestiona a la ciutat, és a dir, els cinemes Bosque, Balmes, Arenas i Glòries.

Aquest dimarts, Yelmo també va prendre mesures. Tanca durant almenys 15 dies les més de 500 pantalles que té repartides en 50 complexos a tot l'estat, entre les quals hi ha 7 sales a Catalunya. Només fa excepció amb els cines de Madrid i Las Palmas de Gran Canaria, que continuaran oberts.

A Catalunya, Yelmo té els Comèdia, l'Icària, el Baricentro, els Premium Castelldefels, els Premium Sant Cugat, Abrera i el Parc Central de Tarragona.

 

 

La cadena Ocine manté oberts els cines de les Gavarres de Tarragona, Girona, Granollers i Màgic de Badalona, mentre que ha tancat els de Platja d'Aro, Blanes, Arenys, Sant Celoni, el Vendrell, Vila-seca i Roquetes. I aquest dimarts ha anunciat que afegeix dos cinemes més a la desena que ja tenia tancats. Són els de Tudela i els de Mendibil, a Irun.

I Cinesa, líder de l'exhibició, té inoperatius complexos com Diagonal Mar o Llobregat Centre i, fins al 18 de febrer té altres sales tancades els dilluns i dimarts.

En tots els casos, la idea és que les sales tornin a funcionar quan arribin temps millors.


Cines amb clàssics i videojocs per sobreviure

Per poder tirar endavant, Cinesa ofereix les sales per jugar a videojocs en pantalla gegant amb un màxim de 20 participants, mentre que el Phenomena aposta pels clàssics i la fidelització dels socis, i els Boliche s'han ambientat a l'Àsia per oferir l'univers cinematogràfic de Wong Kar Wai.

 

Caiguda lliure de públic després d'un breu remuntada

Segons dades del Gremi d'Empresaris de Cinemes, des del començament de la pandèmia, les sales catalanes han perdut un 85% d'espectadors. Dit d'una altra manera, a Catalunya es van perdre 15,4 milions d'espectadors l'any 2020.

Després d'una petita remuntada al desembre, de 128.000 espectadors setmanals, la davallada de l'assistència ha estat encara més pronunciada, especialment les dues últimes setmanes.

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut