Els cinc membres de La Manada continuaran en llibertat provisional

Els magistrats de l'Audiència Provincial de Navarra ho han decidit per dos vots a un

Actualitzat

L'Audiència de Navarra ha decidit mantenir en llibertat provisional els cinc condemnats a nou anys de presó pel cas de La Manada. Per dos vots a favor i un en contra, el del president de la secció, els magistrats han desestimat la presó provisional, que havia estat sol·licitada per la Fiscalia, l'acusació particular i les dues accions populars de Pamplona i el govern navarrès.

D'aquesta manera, els cinc joves seguiran en llibertat a l'espera que se sàpiga la sentència ferma, recorreguda al Tribunal Suprem. Fa una setmana que es va celebrar la vista per decidir si havien de tornar a ingressar a la presó, després que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra ratifiqués la sentència a principis de desembre.

L'advocat dels condemnats va demanar que no se'ls tornés a ingressar a la presó perquè assegura que no hi ha risc de fuga.

 

Dos membres de La Manada a l'arribada a l'Audiència de Sevilla, per seguir per videoconferència la vista sobre la presó provisional (EFE)

 

No és la primera vegada que la secció segona de l'Audiència de Navarra aborda el reingrés a la presó dels condemnats. Al juliol de l'any passat ja ho va desestimar després que van quedar en llibertat el 22 de juny, després d'abonar una fiança de 6.000 euros.

Els cinc estan condemnats per un delicte d'abús sexual continuat contra una noia durant els Sanfermines del 2016. Segons defensen la Fiscalia, l'acusació particular i la popular, formada per l'Ajuntament de Pamplona i el govern de Navarra, els fets són constitutius d'agressió sexual i no d'abús sexual.

Per la seva banda, la defensa en demana l'absolució perquè assegura que es va tractar d'unes relacions sexuals consentides.


El govern espanyol no respecta la decisió: "Que barata que surt la violació"

Des del govern espanyol, la secretària d'estat d'Igualtat, Soledad Murillo, ha dit que acata la decisió, però ha remarcat que no la respecta. I argumenta les discrepàncies en un tuit:

 

 

 

Expectació mediàtica davant del Palau de Justícia de Navarra, a Pamplona (EFE)

 

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut