El mar revoltat i brut de cendra en l'erupció de la costa sud d'El Hierro.
L'erupció al golf podria provocar menys incidències que la de la costa sud perquè la fondària del mar és més gran.
Valverde

Els científics no descarten una erupció volcànica submarina al nord d'El Hierro

Els científics que treballen a l'illa canària d'El Hierro no descarten que hi hagi una nova erupció submarina localitzada al nord de l'illa. Aquesta opció està guanyant força després que aquest divendres es va registrar a la zona el terratrèmol de més magnitud fins ara, de 4,6 graus a l'escala de Richter. La directora de l'Institut Geogràfic Nacional, María José Blanco, també ha reconegut que no es pot descartar una possible erupció a terra.

Actualitzat
El Hierro ha registrat durant aquesta nit una quinzena de moviments sísmics amb una magnitud màxima de 2,3 graus a l'escala de Richter. Els tremolors s'han localitzat al nord-oest de Frontera i el seu focus s'ha situat a profunditats que oscil·len entre els 16 i els 23 quilòmetres.

L'alta sismicitat a la zona, on aquest divendres hi va haver el terratrèmol de més magnitud des que va començar el procés volcànic a El Hierro, s'interpreta com un senyal d'una erupció imminent que preveuen que serà submarina i que tindrà menys incidències que la de la costa sud, a La Restinga, perquè al nord la fondària del mar és més gran.

Des que va començar aquesta crisi sismovolcànica, El Hierro ha registrat més d'11.000 terratrèmols, la majoria dels quals no han estat advertits per la població.

Una altra de les conseqüències d'aquesta situació és l'emissió difusa de diòxid de carboni a l'atmosfera. Científics de l'Institut Tecnològic i d'Energies Renovables han constatat una tendència ascendent fins a situar les emissions 4,35 vegades per sobre del valor mitjà normal.
Anar al contingut